Landstede Volleybal per fiets naar Kampen

| 14-08-2013

De spelers van Landstede Volleybal stappen zondag 25 augustus op de fiets voor een tocht van Zwolle naar Kampen en weer terug. De heren nemen namelijk deel aan de eerste editie van de business fietstocht Zwolle-Kampen-Zwolle, die wordt georganiseerd door Zonnegilde uit Kampen en DjopzZ uit Zwolle. Namens de twee ondernemingen zijn Jorn Huiskamp (Zonnegilde) en Mark van Lenthe (DjopzZ) de initiatiefnemers en kartrekkers.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

“Zonnegilde en DjopzZ zijn zakelijke partners van elkaar. Daarnaast is Jorn natuurlijk mijn teamgenoot en tevens sportief aangelegd, dus zodoende is eigenlijk dit idee ontstaan”, vertelt Mark van Lenthe, werkzaam voor studentenuitzendbureau DjopzZ en net als Jorn Huiskamp speler van Landstede Volleybal. De Hanzesteden Zwolle en Kampen zijn het decor voor de tocht, die de deelnemers dwars door de IJsseldelta voert. “De fietstocht dient een opmaat te zijn voor sportief ondernemen in de regio, waarbij ‘verbinden’ centraal staat”, stelt Van Lenthe. “Samen met Zonnegilde willen wij op deze wijze de regionale functie versterken en de verbindende factor zijn voor ondernemingen uit de regio Zwolle-Kampen. Alle directeuren, managers en ondernemers uit de regio nodigen wij van harte uit om hun racefiets of mountainbike te pakken en deel te nemen aan de tocht over 70 kilometer.”

“De fietstocht Zwolle-Kampen-Zwolle is een mooie manier om na de vakantie in een ongedwongen sfeer plannen te maken voor de toekomst”, zegt Huiskamp, die naast zijn volleybalcarrière werkt bij Zonnegilde in Kampen (gespecialiseerd in zonnepanelen). Op zondag 25 augustus wordt om 9.30 uur het startsein gegeven bij het kantoor van DjopzZ, gevestigd in het Landstede Sportcentrum. De route loopt via de oostzijde van de IJssel richting Kampen, waar voor de deelnemers een lunch klaar staat in het kantoor van Zonnegilde. Via de westzijde van de IJssel wordt er naar de finish gereden in Zwolle. “In het Landstede Sportcentrum is er na afloop de mogelijkheid te douchen en kan er onder het genot van een hapje en drankje worden nagepraat”, aldus Van Lenthe, die hoopt dat heel veel mensen zich via www.zwolle-kampen-zwolle.nl aanmelden voor de fietstocht.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Huiskamp en Van Lenthe zijn in ieder geval blij dat ook hun ploeggenoten op de fiets stappen. “Onze coach Redbad Strikwerda was nog op zoek naar een sportieve activiteit zonder bal, dus deze fietstocht wordt nu onderdeel van het voorbereidingsprogramma. Het past prima in het plaatje”, vertelt Van Lenthe, die tot slot nog wel benadrukt dat de insteek van de fietstocht business gerelateerd is. “Wij hebben inmiddels al heel veel positieve reacties gekregen en we hopen dat de mensen zich nu ook daadwerkelijk gaan aanmelden. En als het allemaal goed bevalt, dan maken we er misschien wel een jaarlijks evenement van.”

Landstede Volleybal, Volleybal, Fietsen, Landstede Sportcentrum, Mark van Lenthe, Jorn Huiskamp, Zwolle-Kampen-Zwolle


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws