Landstede laat eerste matchpoint onbenut

| 09-05-2017

Landstede Basketbal is er dinsdagavond niet in geslaagd om een ticket voor de finalestrijd om de landstitel in de wacht te slepen. In de Vijf Meihal in Leiden verliest de ploeg van coach Herman van den Belt de zesde wedstrijd van de halve finale-serie met liefst 84-60, waardoor beide ploegen zich op kunnen gaan maken voor een zevende en allesbeslissende wedstrijd. Dit cruciale duel begint donderdagavond om 19.00 uur in Zwolle.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het is duidelijk niet de avond van Landstede Basketbal. “Dat is een understatement”, reageert een teleurgestelde Herman van den Belt kort na de verloren wedstrijd. Daar waar de meegereisde Zwolse fans hopen op het binnenhalen van het benodigde vierde punt voor een plek in de finale, verloopt de wedstrijd voor de Zwollenaren alles behalve vlekkeloos. Zorg en Zekerheid Leiden schiet uit de startblokken en neemt snel een 9-0 voorsprong. Pas halverwege het eerste kwart zorgt J.T. Tiller voor de eerste Zwolse punten, maar onder aanvoering van Rogier Jansen (28 punten) en Jessey Voorn (21 punten) blijft de thuisploeg in het vervolg van de partij de regie houden. “In het derde kwart komen we weliswaar nog terug tot 44-40, maar daarna glipt de wedstrijd weer uit onze vingers. We krijgen in totaal 84 punten tegen en schieten zelf maar 60 punten bij elkaar. Dat is gewoon slecht. Donderdag moeten wij uit een ander vaatje tappen”, aldus Van den Belt.

Punten:
Clayton Vette 17 (12 rebounds); J.T. Tiller 11; Nick Oudendag en J.T. Yoho 8; Olaf Schaftenaar 6; Nigel van Oostrum 5; Keegan Hyland 3; Lenno Witteveen 2.

Basketbal, Landstede Basketbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws