Landstede Basketbal verliest in overtime

| 09-11-2010

Landstede Basketbal heeft dinsdagavond het competitieduel bij BS Weert nipt verloren. In een gelijkopgaande wedstrijd stond de ploeg van coach Herman van den Belt na drie kwarten spelen met 49-43 achter, maar de Zwolse formatie wist er in het laatste kwart toch nog een verlenging uit te slepen: 63-63. In overtime trok de thuisploeg echter alsnog aan het langste eind: 74-42. Door de nederlaag staat Landstede Basketbal nu zevende in de Dutch Basketball League.

In Weert koesterde Landstede lange tijd een kleine voorsprong, maar echt overtuigen kon het team van coach Herman van den Belt niet. De Zwollenaren scoorden net als de thuisploeg erg moeilijk. Lawrence Borha onttrok zich echter aan die malaise en wist de ring veelvuldig te vinden. De Amerikaan liet maar liefst 28 punten achter zijn naam noteren en was ook nog eens goed voor veertien rebounds. Toch was dat niet genoeg, want Weert kwam keer op keer langszij. Junior Hairston loodste Weert echter pas in de absolute slotfase naar overtime, door bij een 60-63 stand te scoren en een extra vrije worp te verzilveren.

In de verlenging nam Landstede opnieuw het initiatief, én de leiding. De bezoekers kwamen met 63-65 en 68-72 voor, maar moesten de overwinning uiteindelijk toch aan Weert laten. Glenn Stokes toonde zich in een zinderende eindfase ijzig trefzeker vanaf de vrije worplijn (72-72), waarna Hairston voor 74-72 tekende. In de allerlaatste seconde kreeg Borha echter nog een goede kans om Landstede weer op gelijke hoogte te brengen, maar zijn inzet werd in de buzzer door Hairston geblokt, die daarmee de absolute man van de wedstrijd werd.

Basketbal, Landstede Basketbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws