Landstede Basketbal verliest in Nijmegen

| 07-11-2010

De basketballers van Landstede zijn er zaterdagavond niet in geslaagd om Magixx Playing for KidsRights te verslaan. In Nijmegen won de verrassing van de DBL uiteindelijk met 81-62, mede door de zeer sterk spelende Zaire Taylor. Topscorer aan Zwolse zijde werd Lawrence Borha met negentien punten.

De Nijmegenaren misten in het begin de focus, rommelden maar wat aan in de verdediging en kwamen aanvallend slechts sporadisch tot scoren. Zwolle profiteerde optimaal. Al heel snel stond de ploeg van coach Herman van den Belt met 8-20 voor. Pas in het tweede kwart werd door de thuisploeg het herstel ingezet. De typische, beweeglijke Zwolse aanval werd beter in toom gehouden en aanvallend vond Magixx meer de ring. Een driepunter van Zaire Taylor leidde zelfs tot een voorsprong bij rust.

Landstede Basketbal gaf echter niet op. Opnieuw sloop er verslapping in de Nijmeegse ploeg en beide teams hielden elkaar vrijwel in evenwicht. Totdat Taylor echt loskwam en met een aantal driepunters en assists het duel definitief open brak. De marge na het derde kwart (58-49) betekende de genadeklap voor Landstede, waarna de thuisploeg in de slotfase met aantrekkelijk spel de marge richting twintig punten tilde.

Basketbal, Landstede Basketbal, Lawrence Borha

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws