Landstede Basketbal uit bekertoernooi

| 26-11-2010

Landstede Basketbal heeft zich donderdag niet weten te plaatsen voor de kwartfinale van het bekertoernooi. Op bezoek bij De Friesland Aris werd de Zwolse ploeg, ondanks een sterke openingsfase, uiteindelijk eenvoudig opzij gezet: 90-73. Aanwinst Howard Crawford was in Leeuwarden nog niet van de partij, evenals de geblesseerden Nikki Hulzebos en Alexandre de Sa.

© De Friesland Aris

De personele problemen in de toch al smalle selectie van Landstede brak de ploeg uiteindelijk op. In de openingsfase van het duel kende de Zwolse ploeg namelijk geen enkel probleem met De Friesland Aris en wist dankzij een driepunter van Jesper Jobse op een ruime 12-23 voorsprong te komen. Maar daarna was de ploeg van coach Herman van den Belt het helemaal kwijt. Dankzij een 16-0 run kwamen de Friezen na enkele minuten in het tweede kwart op een 28-23 voorsprong. Matt Mullery en Lawrence Borha konden Landstede echter tot aan de rust (45-40) nog in de wedstrijd houden.

Direct na rust sloeg de thuisploeg echter weer een groter gat en daarmee was het verzet van Landstede gebroken. Binnen de kortste keren was de achterstand opgelopen tot 55-42 en die bleek onoverbrugbaar. Het derde kwart werd afgesloten met een stand van 67-49. Het vierde kwart leverde nog wel een 23-24 winst voor Landstede op, maar dat was vooral te danken aan het feit dat er bij de thuisploeg veel wisselspelers mochten opdraven. Landstede kan zich zodoende volledig richten op de competitie, waarin het zaterdag aantreedt tegen Rotterdam dat stijf onderaan staat in de Basketball League.

Basketbal, Landstede Basketbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws