Laatste seizoen Van Oostrum bij Berkum

| 16-11-2010

Michel van Oostrum vertrekt na het huidige voetbalseizoen bij Berkum. Zo hebben het bestuur van de zaterdaghoofdklasser en de coach in goed overleg besloten. Hoewel de selectie van Berkum heeft aangegeven wel met Van Oostrum door te willen, vinden bestuur en de trainer zelf dat het na drie seizoenen tijd is voor verandering. Van Oostrum zal het huidige seizoen gewoon afmaken en zegt zeer gemotiveerd te zijn om te laten zien dat zijn spelers goed kunnen presteren.

© Jos van Benthem

De nu 44-jarige oefenmeester kwam in het seizoen 2008-2009 bij het net gepromoveerde Berkum en debuteerde uitstekend in de hoofdklasse C met een vierde plaats, een periodetitel en plaatsing voor de strijd om de KNVB Beker. Vorig jaar wist Berkum geen promotie naar de nieuwe topklasse binnen te halen, maar de ploeg handhaafde zich wel in de hoofdklasse. Daarin gaat het dit jaar, na een prima start, wat minder. Dat is voor de club echter geen reden om het contract met de trainer niet te verlengen. Het bestuur is er zich terdege van bewust dat de Berkum-selectie danig is uitgedund door een flink aantal blessures en is er van overtuigd dat het herstel na de winterstop kan worden ingezet.

Voordat Michel van Oostrum aantrad bij Berkum was hij drie seizoenen coach van OZC in Ommen en was hij trainer van de spitsen en het beloftenteam van FC Emmen. Als speler in het betaalde voetbal kan hij terugkijken op een geslaagde carrière bij onder meer PEC Zwolle, Cambuur, De Graafschap en Emmen. Bij die laatste club werd hij twee keer topscorer van de eerste divisie en werd hij twee keer verkozen tot voetballer van het jaar in de eerste divisie.

VV Berkum, Voetbal, Hoofdklasse C

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws