Koude laatste editie Zuiderzeemarathon

| 28-11-2010

Negen lange afstandslopers van de Zwolse atletiekvereniging PEC 1910 hebben zaterdag te midden van zo’n tweehonderd anderen de kou getrotseerd op de ruim 42 kilometer tussen het vissersdorp Urk en de Urksteeg in Zwolle. De wind leek niet hard maar voelde waterkoud aan. Dat leverde genoeg verbeten gezichten op tijdens de tiende en allerlaatste editie van de Zuiderzeemarathon. Om financiële redenen zal er volgend seizoen geen nieuwe editie meer plaatsvinden.

Een podiumplaats was er weggelegd voor de Zwolse Jeannet Leppink-de Haan. Zij behaalde de tweede plek bij de vrouwenrecreanten in een tijd van 3 uur 35 minuten en 8 seconden, een verbetering van haar persoonlijke beste tijd met vier minuten. Peter Jansen (50 plus) zette een tijd neer van 3:35.02. Een goede prestatie was er verder van Koos Heijmans met een vijfde plaats in 3:35.11 bij de Masters 50 plus. Bert van Duuren was zeer tevreden met zijn tijd van 3:40.35, terwijl Bart Oranje - ondanks een klein dipje op de laatste kilometers - in een keurige 3:45.43 eindigde.

Geert Brouwer en Herman Euverman, beiden als initiatiefnemers en organisatoren betrokken bij de afgelopen tien edities van de Zuiderzeemarathon, liepen zelf ook de laatste editie mee. Geert heeft alle tien edities volbracht en zijn laatste eindigde in 3:45.59. Herman kon er iets langer van genieten en eindigde in 3:47.29. Voor Remco Smits betekende de laatste editie van de Zuiderzeemarathon zijn eerste wedstrijd over 42 kilometer. Doelstelling was een tijd rond de vier uur en dat lukte met 3:51.13. Gelet op de magere trainingsinspanning van de afgelopen maanden was Adriaan Aarden zeer tevreden met een eindtijd van 3:52.01.

Voor de volledige uitslagenlijst kijk je op de website van AV PEC 1910.

Atletiek, PEC 1910, Hardlopen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws