Korfballers Sparta voorop in felle titelstrijd

| 07-01-2015

Het gaat goed in korfbalstad Zwolle. Oranje Zwart staat in de tweede klasse op eenzame hoogte en ook de korfballers van Sparta staan bovenaan. In de eerste klasse lijkt de titelstrijd te gaan tussen de Zwolse ploeg, CSL en wellicht nog Ritola. De tweede seizoenshelft gaat de beslissing brengen. “Wij gaan in ieder geval vol voor de titel. Dat was zo en dat blijft zo”, spreekt trainer Jackie de Vries klare taal.

Voor het seizoen waren de woorden van De Vries al duidelijk en halverwege het zaalseizoen is de strekking van zijn verhaal niet anders. Op het veld komt Sparta al uit in de overgangsklasse en ook in de zaal moet de ploeg richting dat niveau. Na zeven van de veertien wedstrijden is de Zwolse formatie lekker op weg, maar een titel is nog allerminst zeker. Sparta is met twaalf punten wel de koploper, maar CSL en Ritola volgen op de voet. Eerstgenoemde heeft tien punten, Ritola moet het vooralsnog met een punt minder doen. “Het wordt een spannende en moeilijke strijd, maar we zijn vol vertrouwen. Er is geen reden om niet voor het kampioenschap te gaan, zeker ook omdat we herfstkampioen zijn geworden”, zegt De Vries.

Toch incasseerde Sparta in de competitieloze periode een tegenvaller. De ploeg werkte een oefenduel af tegen stadsgenoot Oranje Zwart en won, maar verloor daarbij schutter Thalia Santing. Zij brak enkele ribben en is daardoor minimaal zes weken uit de roulatie. Een fikse aderlating, want Santing geldt binnen de ploeg als de meest scorende dame. “Elke schakel die wegvalt is voor ons een gemis, want wij spelen echt als collectief. Maar Thalia is de topscorer, dus dat geeft wel een extra lading”, weet De Vries. Met of zonder Santing, het mag in de titelrace geen verschil maken. “Natuurlijk missen we haar, dat is duidelijk. Maar het hoeft niet cruciaal te zijn. Zeker niet als we allemaal een stukje harder lopen. Dan kunnen we haar afwezigheid opvangen.”

Sparta hervat de jacht op het kampioenschap aanstaande zaterdag met een thuisduel tegen Noordenveld. In de seizoensouverture ging Sparta al op bezoek bij die tegenstander en destijds won het met 10-29. Toch is De Vries er niet helemaal gerust op. “We mogen ze absoluut niet onderschatten, want dan scoren ze snel meer. Als we bij de les zijn, dan verwacht ik wel dat we de twee punten gewoon in Zwolle houden.” Het duel in de Calohal begint om 17.15 uur.

Korfbal, Sparta, Jackie de Vries


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws