Koopmans en Wendt winnen Zwolle Cup

| 20-09-2015

Roelof Koopmans en Sanne Wendt zijn zaterdag de winnaars geworden van de achtste editie van de Zwolle Cup. Koopmans bleef in zeventig slagen Marcel Loijenga nipt voor en kroonde zich daardoor tot kampioen. Bij de vrouwen ging de zege naar de Zwolse Sanne Wendt. Op haar thuisbaan won zij de wedstrijd in 79 slagen. “De spelers waren lovend over de baancondities. Maar ze hadden duidelijk moeite met de snelle greens”, laat Golfclub Zwolle weten.

In totaal deden er zaterdag negentig amateur topgolfers mee, die afkomstig waren van veertig verschillende clubs uit het hele land. Bij de heren werd er gespeeld in twee categorieën. De categorie 1 bestond uit spelers met een handicap tot 4.9, terwijl de overige spelers uitkwamen in categorie 2. In categorie 1 zat het venijn hem in de staart. Roelof Koopmans kwam relatief vroeg in actie en bevond zich daardoor tijdens de laatste flights al in het clubhuis. In de allerlaatste flight zaten zijn grootste uitdagers, maar ook zij konden niet onder de zeventig slagen komen. Titelverdediger Jochem Hubregtse eindigde met 72 slagen op een derde plaats, terwijl Zwollenaar Floris-Jan Oosterhof het met een vierde positie moest doen. Marcel Loijenga van GC Havelte kwam eveneens tekort. Met 71 slagen werd hij tweede.

Bij de vrouwen boekte Sanne Wendt een verrassende zege. De 17-jarige Zwolse deed de achttien holes in 79 slagen en bleef daarmee de concurrentie twee slagen voor. Annemarie Kuiper, eveneens van GC Zwolle, werd tweede en Diana Mulder van Edda Huzid kwam tot een derde plaats.

Golfclub Zwolle, Golf, Zwolle Cup, Sanne Wendt

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws