‘Klompgeroffel’ bij Zwolle International

| 11-01-2011

De ‘Klompenavond’, zoals de ‘Mooiste Tuigpaardavond van het Jaar’ ook wel is gaan heten, bevat donderdag13 januari louter spectaculaire onderdelen. Al het moois rond het aangespannen paard komt in de Zwolse IJsselhallen voorbij daveren. De beste aangespannen rijders van Nederland (en een top-Duitser) en de beste tuig- en aangespannen paarden zorgen voor een attractief programma. En natuurlijk: wie op klompen komt, betaalt de helft van het entreegeld!

Klompgeroffel begeleidt de hele avond het spektakel rond het aangespannen paard. Wat te denken van de aangespannen onderdelen. Het deelnemersveld van de spectaculaire mini-marathon op de ‘Mooiste Tuigpaardavond van het Jaar’ is bekend. Door de deelname van de Duitse toprijder Christoph Sandmann krijgt de vierspanwedstrijd ook een internationaal tintje. Sandmann neemt het op tegen de Nederlandse vierspancracks IJsbrand Chardon, Theo Timmerman, Mark Weusthof, Dennis Peters, Herman ter Harmsel en Hans Heus. Zij zullen in de eerste manche alles in de strijd werpen om vervolgens in de tweede en beslissende omloop als laatste (namelijk tijdsnelste) aan de start te mogen verschijnen. Een uitzonderlijk spannend wedstrijdverloop met de ontknoping in de laatste rit.

Ditzelfde staat op het programma voor de tweespannen. Ook voor dit onderdeel komt de top naar Zwolle. Oud Nederlands kampioen Ben Gosschalk neemt het onder meer op tegen regerend Nederlands kampioen Raymond Letteboer, maar ook tegen de winnaar van Zwolle 2010 Tom Engbers en diens vader Alfons. Henk Garrits, Sanny Dijkhuis en Antonie ter Harmsel completeren het veld.

Alle door het publiek in het verleden zo gewaardeerde onderdelen rond het tuigpaard keren in het programma van aanstaande donderdag terug. Zo vindt het Nederlands kampioenschap dekhengsten Fries ras in tuig opnieuw plaats in de IJsselhallen. Friese hengsten, hackneyhengsten en tuigpaardhengsten binden in tuig de strijd aan met elkaar. De traditie om de dekhengsten ook aan de lange lijnen te tonen wordt in stand gehouden. Het klompgeroffel zal donderdagavond in de Zwolse IJsselhallen niet van de lucht zijn.

IJsselhallen, Zwolle International, Paardensport

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws