Klink wint Swim Cup, records voor Jorink

| 10-04-2017

Sven Klink is zaterdag winnaar geworden van de Minior Swim Cup. De zwemmer van ZV 44 snelde op de 100 meter vrije slag naar een tijd van 1.06,11 en daarmee bleef hij de overige zeven finalisten op imposante wijze voor. De Zwollenaar won in Eindhoven ook nog de 200 meter wisselslag. Michiel Jorink zwom op diezelfde Swim Cup twee Nederlandse paralympische records uit de boeken.

© Gaynor Critchell

De 11-jarige Klink wist zich op de 100 meter vrij als snelste te plaatsen voor de series, die eerder op de zaterdag werden gezwommen. In een tijd van 1.06,56 plaatste Klink zich voor de finale, die eveneens een prooi was voor de jonge Zwollenaar. Met zijn tijd van 1.06,11 zwom hij naar het hoogste ereschavot en later op de dag herhaalde hij dat kunststukje op de 200 meter wisselslag. Naast Klink deden ook teamgenoten Daniel Critchell, Thijs Poll, Valérie Sakkers, Anique Polinder, Carlein Polinder en Iris Klink mee aan de Minior Swim Cup. Er sneuvelden verschillende persoonlijke records en Daniel Critchell bemachtigde zelfs nog brons op de 100 meter schoolslag.

Prima weekend voor Michiel Jorink
Ook voor paralympisch zwemmer Michiel Jorink was het een succesvol weekend. Hij startte liefst acht keer en de eerste dag was direct succesvol. Op de 50 meter rugslag pakte hij in een tijd van 29,49 een zilveren plak. De daaropvolgende dagen verliepen nog succesvoller. Op de 50 meter vrije slag verbrak hij met 25,20 het Nederlands record, terwijl hij op de 100 meter vlinderslag voldeed aan de limiet voor het IPC WK in Mexico. De 50 meter vlinderslag en de 100 meter vrije slag leverden zelfs gouden medailles op. Op de 50 meter kwam hij tot een tijd van 26,74 en dat was opnieuw goed voor een Nederlands record.

Zwemmen, ZV 44, Michiel Jorink


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws