Kirsten Wild rijdt ijzersterke proloog

| 18-06-2010

Kirsten Wild heeft donderdagavond de proloog van de Ster Zeeuwsche Eilanden op haar naam geschreven. De Zwolse renster van Cervélo finishte in de tijdrit over 7,1 kilometer door Vlissingen na negen minuten en drie seconden. Daarmee bleef zij haar ploeggenote Regina Bruins tien seconden voor. Iris Slappendel - eveneens van Cervélo - werd derde op twaalf seconden.

Wild is ook de eerste leidster in deze internationale etappekoers voor vrouwen, die meetelt voor de KNWU Topcompetitie. In deze reeks bezet ze ook de eerste plaats. De Ster Zeeuwsche Eilanden duurt nog tot en met zaterdag. Wild zei na afloop vooral te kijken naar het ploegbelang. “We moeten als team deze goede uitgangspositie proberen te verzilveren met de winst in deze ronde”, aldus Wild. “We kunnen telkens één van de goed geplaatste rensters weg laten rijden met een ontsnapping, maar als alles samen komt, ben ik als sprintster natuurlijk ook altijd nog een goede troef.”

“Het ziet er kortom goed uit. Ik had overigens niet gedacht dat de verschillen al zo groot zouden zijn. Een echte indicatie richting het NK tijdrijden van komende woensdag is het niet, omdat dat parcours drie keer zo lang is. Maar het zegt wel iets over de goede vorm van mijzelf en mijn ploeggenotes.” Naast Kirsten Wild werd de Zwolse Marijn de Vries van Leontien.nl donderdagavond knap 23ste op achttien seconden. De zusjes Jacobien en Janneke Kanis werden in de proloog respectievelijk 36ste en 69ste.

Wielrennen, Kirsten Wild, Cervélo TestTeam, Janneke Busser-Kanis, Nederland Bloeit, Marijn de Vries, Leontien.nl, Jacobien Kanis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws