Kirsten Wild nieuwe leidster in Ladies Tour

| 04-09-2010

Kirsten Wild heeft haar twee etappezeges in de Profile Ladies Tour op voortreffelijke wijze een vervolg gegeven door een derde tijd te laten noteren in de tijdrit over 15,5 kilometer. De 27-jarige is daardoor de nieuwe leidster in het algemeen klassement. Ellen van Dijk won de tijdrit zaterdagmiddag. De renster van HTC Columbia bleef met een tijd van 17 minuten en vier seconden net uit de greep van Marianne Vos, die op slechts drietiende tweede werd. Wild legde het parcours één seconde langzamer af. In het algemeen klassement heeft de Zwolse nu drie seconden voorsprong op Vos.

“Ik ben vooral heel blij met de overwinning van vanochtend. Natuurlijk werkt alles mee, maar deze sprint was wel weer erg lekker”, aldus Wild. “Regina Bruins zat mee in een ontsnapping, maar zij hield haar benen stil omdat ook de kort geklasseerde Liesbeth de Vocht in diezelfde ontsnapping mee zat”, verklaart ploegleider Jean Paul van Poppel de tactiek van zaterdagochtend. “Toen alles weer bij elkaar zat en Kirsten in de laatste vijf kilometer tegen de grond smakte waren we even bang dat we niet mee konden sprinten, maar na indrukwekkend rijden van Sarah Düster en Charlotte Becker kregen we Wild toch net weer op tijd van voren. Met nog 500 meter te gaan zat ze er weer bij en kon ze naar de winst sprinten.”

“De tijdrit was vanmiddag erg zwaar”, vervolgt Wild. “Het was weliswaar op het zelfde parcours als vanmorgen dus wat dat betreft geen verrassingen, het was wel lastig. Ik had vooral in het middengedeelte wat problemen, maar kon aan het eind gelukkig nog wel weer wat versnellen. Ik ben blij met de derde plaats. Ik heb in totaal één seconde verloren op Marianne Vos, dus zij staat nu drie seconden achter me in het algemeen klassement. Dat is niet slecht, maar we zullen morgen nog hard moeten werken om ook de eindzege te winnen. Dat wordt een spannende dag!”

Wielrennen, Kirsten Wild, Cervélo TestTeam

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws