Kirsten Wild keert sterk terug in peloton

| 03-06-2010

Kirsten Wild is na een korte rustperiode sterk teruggekeerd in het peloton. De Zwolse renster van Cervélo eindigde woensdag als vierde in de Parel van de Veluwe. Achter een kopgroep van drie won zij de sprint van het peloton. Stadgenoot Loes Gunnewijk (Nederland Bloeit) werd zesde. De Zwolse zusjes Jabobien en Janneke Kanis werden respectievelijk dertiende en achttiende. Marijn de Vries (Leontien.nl) finishte als 70ste.

De zege ging naar Marianne Vos, ploeggenoot van Loes en Janneke. De Nederlands kampioene arriveerde solo aan de streep in Harderwijk, nadat zij in de laatste plaatselijke omloop was weggereden bij Ellen van Dijk en Martine Bras. Bras (ook de meest aanvalslustige renster) sprintte naar de tweede stek, Van Dijk werd derde. Vos won twee jaar geleden ook al eens de Parel van de Veluwe. Dit keer rondde ze sterk ploegenspel af.

“Na Elburg zetten we de boel op de kant en waren we eerst met vier vertegenwoordigd in een kopgroep van negen en later zelfs met vijf op tien toen Noortje Tabak nog aansloot. Het was zaak om het overwicht voorin uit te spelen en dat hebben we ook gedaan. De eerste aanval was raak. Ik kreeg Van Dijk en Bras mee en zag al snel dat ik net iets frisser was. Ik heb dan ook mijn moment afgewacht en vervolgens ben ik solo naar de streep gereden. Zo winnen is mooi”, aldus Vos.

Wielrennen, Kirsten Wild, Loes Gunnewijk, Cervélo TestTeam, Janneke Busser-Kanis, Nederland Bloeit, Marijn de Vries, Leontien.nl, Jacobien Kanis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws