Kim Staelens toch in Zwolle van de partij

| 08-10-2010

Volleybalster Kim Staelens is dinsdag 12 oktober toch in Zwolle van de partij als het Nederlandse vrouwenteam voor de DELA Trophy aantreedt tegen Cuba. Bondscoach Avital Selinger heeft haar geselecteerd voor de vier duels tegen Cuba volgende week.

De rentree van Staelens is opmerkelijk, aangezien ze pas drie weken geleden beviel van dochter Lynn. Ze heeft echter tot vlak voor de bevalling met de ploeg meegetraind en gaf vanaf het begin van haar zwangerschap aan dat zij er alles aan zou doen om mee te kunnen spelen op het WK. Of dat haalbaar is, moet komende week duidelijk worden. Naast Staelens staan Manon Flier, Chaïne Staelens, Caroline Wensink, Francien Huurman, Ingrid Visser, Debby Stam, Janneke van Tienen, Maret Grothues, Alice Blom, Laura Dijkema, Judith Blansjaar, Anne Buijs, Nicole Koolhaas, Robin de Kruijf, Myrthe Schoot en Quinta Steenbergen op de lijst van zeventien.

© Ronald Hoogendoorn

Het wereldkampioenschap wordt van 29 oktober tot en met 14 november gespeeld in Japan. In de poulefase zal Oranje het dan opnemen tegen achtereenvolgens Tsjechië, Italië, Brazilië, Kenia en Puerto Rico. De beste vier landen uit de vier poules van zes gaan door naar de tweede ronde.

Voordat het Nederlandse team afreist naar Japan speelt de ploeg komende week vier wedstrijden tegen de nummer zes van de wereld, Cuba (Nederland staat achtste). Op dinsdag staan de teams tegenover elkaar in Zwolle, woensdag worden de degens gekruist in Rotterdam en vrijdag zijn de dames te zien in het Indoor Sportcentrum van Eindhoven. Al deze wedstrijden beginnen om 19.30 uur. Voor Zwolle zijn inmiddels geen kaarten meer te reserveren en ook in Eindhoven is het bijna vol. Het laatste duel staat zaterdag om 16.30 uur in de Topsporthal van Almere, thuisstad van de dames, gepland.

Volleybal, Landstede Sportcentrum, Kim Staelens

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws