Keepster Annick Lipman in selectie Oranje

| 03-02-2016

Handbalkeepster Annick Lipman is door bondscoach Henk Groener opgeroepen voor het Nederlands team. De Zwolse, die in clubverband uitkomt voor het Noorse Vipers Kristiansand, miste in december het WK, maar maakt nu weer deel uit van de selectie. Nederland speelt een EK-kwalificatieduel tegen Spanje en vervolgens het Olympisch kwalificatietoernooi in het Franse Metz.

© Annet van Raalten

Of Lipman ook daadwerkelijk mee mag naar de kwalificatiewedstrijden, dat is nog de vraag. De achttien geselecteerde speelsters verzamelen zich op maandag 7 maart in Naarden, vanwaar er getraind wordt in het Topsportcentrum Almere. Vanuit deze groep worden er zestien speelsters geselecteerd voor het kwalificatieduel tegen Spanje en daarna wordt bekend wie er voor de return mee naar Spanje gaan. Op maandag 14 maart begint vervolgens de voorbereiding op het kwalificatietoernooi in Metz, waar ook weer zestien speelsters voor geselecteerd worden. Oranje speelt in Frankrijk tegen het thuisland, Japan en Tunesiƫ. De eerste twee teams uit deze poule plaatsen zich voor de Olympische Spelen.

Om in de wedstrijdselectie opgenomen te worden, dient Lipman af te rekenen met Marieke van der Wal of Tess Wester. Laatstgenoemde blonk tijdens het wereldkampioenschap van december uit en is normaliter een vaste waarde in de groep van Groener. Ook Lynn Knippenborg, die tijdens haar periode bij Sercodak Dalfsen woonachtig was in Zwolle, zit weer bij de Nederlandse selectie.

Handbal, Annick Lipman, Lynn Knippenborg, Sercodak Dalfsen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws