Kangoeroe Klup Dag werpt zijn vruchten af

| 12-11-2010

De eerste Kangoeroe Klup Dag in Zwolle, mede georganiseerd door korfbalvereniging Oranje Zwart, is een groot succes gebleken. Op zaterdag 6 november konden kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 7 jaar kennis maken met korfbal in de ZBC-hal en daar werd massaal gehoor aan gegeven. Ruim vijftig kinderen uit Zwolle en omgeving werden enthousiast gemaakt en dat leverde al direct een aantal nieuwe leden voor de Kangoeroe Klup op. Dankzij het succes heeft Oranje Zwart besloten om van de Klup Dag een jaarlijks evenement te maken.

© Wanda Veld

Na een gezamenlijke warming up onder begeleiding van vrolijke muziek, werd het zaterdag tijd voor een gevarieerd aanbod van aan korfbal gerelateerde spelletjes. De aanwezige kinderen waren dolenthousiast, want zij gunden zichzelf nauwelijks tijd voor een drinkpauze na de eerste drie rondes van het spellencircuit. Zij genoten zichtbaar van de mikspelletjes en estafette, onder begeleiding van verschillende vrijwilligers van Oranje Zwart. Als afsluiting volgde er een officiƫle overhandiging van de oorkondes en was er voor ieder kind een heerlijk broodje knakworst.

Voor sommige kinderen en ouders was de eerste Kangoeroe Klup Dag direct een goede aanleiding om lid te worden van de korfbalvereniging (Kangoeroe Klup). Deze nieuwe leden zullen vanaf nu elke zaterdag deel kunnen nemen aan de Kangoeroe Klup. Elke zaterdag tussen 15.00 en 16.00 uur zullen Sandra Oosterhof, Elke Kremer en Marike Tempelman de kinderen van alles bijbrengen over korfbal. Ook kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 7 jaar, die nog geen lid zijn, kunnen hier vrijblijvend een keer komen kijken en meedoen.

De ontwikkeling van de Kangoeroe Klup is het directe gevolg van de NOC*NSF-proeftuin van sportpark De Pelikaan en de onderwijsactieve status die Oranje Zwart verkregen heeft. Hierdoor is binnen de vereniging Marike Tempelman als schoolsportmanager aangesteld. Zij is inmiddels samen met SportService Zwolle en studenten van Landstede druk bezig om de genoemde doelgroep te interesseren voor de Kangoeroe Klup en korfballen bij Oranje Zwart in het bijzonder.

© Wanda Veld
ZBC Sporthal, SportService Zwolle, Korfbal, Sportpark De Pelikaan, Oranje Zwart, Kangoeroe Klup

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws