Kampioensweekend Tafeltennis Zwolle

| 29-11-2010

Tafeltennis Zwolle heeft een fantastisch weekend achter de rug waarin maar liefst vier teams kampioen zijn geworden. Op de laatste speeldag van de najaarscompetitie eisten Heren 3 en beide damesteams de titel op. Dames 1 deed dat in de derde divisie poule A op overtuigende wijze door de maximale score van 10-0 te bereiken tegen US 3. In poule B won het tweede damesteam met 6-4 van Rapidity 2. De meest in het oog springende titel is echter die van het eerste herenteam, dat kampioen werd in de landelijke eerste divisie poule B.

Het team van coach Lumen Dekker staat nu op de drempel van de eredivisie, waar TT Zwolle al een paar jaar tegenaan hikt. Vorig seizoen ging het mis in de promotiewedstrijden en dat bracht één van de dragende krachten, Gerben Last, sterk aan het twijfelen. Hij wil dolgraag de eredivisie in en overwoog om naar een andere club te verkassen. Nu kunnen de Zwollenaren zich opnieuw opmaken voor promotiewedstrijden. Tegenstander is dan Scylla, de kampioen uit de eerste divisie poule A. De winnaar van dat duel, dat op 4 december wordt gespeeld, komt in het voorjaar uit in de eredivisie. Voor de verliezer is er op 8 december een herkansing tegen AA-Drink/FvT Rotterdam, dat alleen dan nog degradatie uit de eredivisie kan ontlopen.

Beslissend in het behalen van het kampioenschap in de eerste divisie bleken uiteindelijk de twee onderlinge duels tegen titelkandidaat Dordrecht. In Dordrecht zegevierde TT Zwolle met 4-6, waarna er in Zwolle met maar liefst 9-1 werd gewonnen. Sterkhouder in het Zwolse team was, zoals in veel wedstrijden, Gert Kobes (foto). Op basis van vechtlust en ervaring wist hij in ieder duel dat hij meespeelde veel belangrijke punten voor Zwolle binnen te halen.

Kobes speelde voor zijn periode in Zwolle in de eredivisie bij Argus uit Harkstede, maar besloot in 2009 op het hoogste niveau te stoppen. Toen Tafeltennis Zwolle informeerde of hij een paar potjes zou willen spelen ter ondersteuning van het nog jonge team, was hij daar graag toe bereid. Kobes, die ook dit seizoen niet alles speelde, ontpopte zich al snel als mentor van jonge talenten als Gerben Last, Robert-Jan van der Heijden, Matthias Sijtstra en Patrick Oeij. Laatstgenoemde speelt inmiddels niet meer in Zwolle, maar verkeert nu met Rotterdam dus in degradatiezorgen.

Tafeltennis, Tafeltennis Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws