J.T. Tiller vervangt geblesseerde Loesing

| 02-10-2013

Brad Loesing gaat Landstede Basketbal nog voor het nieuwe seizoen alweer verlaten. Hij heeft dusdanige problemen met zijn knie dat een operatie noodzakelijk is. Loesing geeft er de voorkeur aan dit in de Verenigde Staten te laten doen, waarna hij daar ook gaat revalideren. De 25-jarige J.T. Tiller, een 1 meter 92 lange pointguard, is zijn vervanger.

Tiller genoot zijn opleiding op de universiteit van Missouri uit de sterke Big 12 competitie. Hier werd hij ‘Defensive Player of the Year’ en haalde in zijn laatste twee jaar het All Defensive Team. Daarnaast heeft hij met Missouri het Big 12 Tournament gewonnen. De afgelopen twee seizoenen heeft Tiller in de Poolse competitie gespeeld. In zijn laatste seizoen had hij 10,3 punten, 4 rebounds en 3,4 assists gemiddeld per wedstrijd. Hij schoot zijn tweepunters tegen de vijftig procent en zijn driepunters tegen 38,5 procent.

Adriaan van Bergen, manager Basketbal, betreurt het afscheid van Loesing. “Allereerst is het bijzonder jammer dat we afscheid moeten nemen van Brad. Hij is een goede speler en misschien nog wel belangrijker, een goed mens. We zijn echter zeer tevreden dat we op zo'n korte termijn een hele goede vervanger hebben gevonden. J.T. Tiller komt uit een sterke Europese competitie en heeft dus al enige ervaring. Daarnaast stond hij tijdens zijn collegeperiode bekend om zijn verdedigende kwaliteiten. Daarmee past hij goed in het profiel.”

Basketbal, Landstede Basketbal, Brad Loesing, J.T. Tiller

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws