Jordan Gregory: ‘Ik wil gewoon veel winnen’

| 27-09-2017

“Ik ben hier gekomen om veel te winnen. Dat gaat gebeuren.” Het zijn woorden van Jordan Gregory. Toen Landstede Basketbal hem afgelopen zomer presenteerde als nieuwe speler voor het seizoen 2017-2018 reageerden de fans direct enthousiast. Met de komst van 25-jarige Amerikaan verrijken de Zwollenaren zich met de topscoorder van het afgelopen seizoen in de Dutch Basketball League.

Jordan Gregory is gemaakt om te scoren. Zo gemakkelijk als het hem lijkt af te gaan, is het allemaal niet. Het gaat om de details. “In de VS wil iedereen gelijk een Stephen Curry zijn. Zo werkt het natuurlijk niet. Voordat je zo kunt schieten, gaat er heel veel werk aan vooraf. Dat vergeet de jeugd. Daar heb ik met hen aan gewerkt afgelopen zomer op zomerkamp.” Geduldig legt Gregory uit waar het om gaat. Hoe zet je jouw voeten neer, hoe gebruik je jouw handen, hoe maak je die lichaamsbeweging en hoe gebruik je jouw lichaam om in scoringspositie te komen. “Natuurlijk stellen tegenstanders zich in op jouw kwaliteiten. Als ze het mij moeilijk maken om van afstand te schieten, dan heb ik nog mijn mid range-game, verder kan ik ook driven naar de basket. Ik scoor altijd en overal.” Het is mede hierom dat Jordan zich kwalificeert als een intellectuele speler.

Daarnaast ziet hij zichzelf als een geanimeerd persoon die vol passie aan de slag wil bij Landstede Basketbal. “Toen ik van mijn agent hoorde dat er een aanbod lag van Landstede Basketbal, was ik direct heel enthousiast. Het afgelopen seizoen wilde ik het liefst niet spelen tegen Zwolle. Je krijgt een dog fight. Met Aris Leeuwarden waren we kansloos.” Jordan Gregory heeft nog een ander doel buiten het veld. Hij wil nu echt wat Nederlands leren spreken. Daar valt ook nog heel wat te winnen. “Iedereen spreekt hier goed Engels, maar vraag me maar rond de Kerst. Je zult zien dat ik ook daar mezelf naar een ander niveau hebt getild. Dat zal verder gaan dan: Hoe gaat het?”

© Ivonne de Bruin

Bij de Zwollenaren ziet Gregory verder veel opties zich te verbeteren. Hij wil zijn spel naar een nieuw niveau trekken. Naast de verdedigende intensiteit waar hij mee te maken krijgt, is hij blij met de flexibiliteit en diversiteit van de aanvalspatronen. Het afgelopen seizoen keek hij vanuit Leeuwarden met bewondering naar de Zwolse speelwijze. “Ik ben hier gekomen om veel te winnen. Dat gaat gebeuren. Dit seizoen wil ik absoluut de finale halen. Wie we daar tegenkomen, vind ik minder belangrijk. Natuurlijk is Donar een ploeg waar veel van wordt verwacht. Ze hebben weliswaar twee steunpilaren verloren, maar ze zullen terugvechten en er weer staan. Ik wil hier deel uitmaken van een winnend team.”

Basketbal, Landstede Basketbal, Jordan Gregory

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws