Jong CSV verslaat Berkum in kleine finale

| 10-06-2010

CSV ’28 heeft zich donderdag dankzij een 5-3 zege op VV Berkum verzekerd van de derde plaats van het Zwols Kampioenschap Voetbal. In de kleine finale - de strijd om de derde en vierde plek - leek het B1-elftal van CSV nog fris en duidelijk ‘honger naar de bal’ te hebben, terwijl de A1-spelers van Berkum juist een wat vermoeide indruk maakten. De wedstrijd was voor rust in feite al gespeeld; CSV ging de kleedkamer in met een 5-2 voorsprong.

Toch zag het er aanvankelijk niet naar uit dat de jonge ploeg van CSV een relatief simpele zege zou boeken. Via doelpunten van Dennis Snel en Youp Kok kwam Berkum namelijk binnen twintig minuten op een comfortabele 0-2 voorsprong. CSV ’28 kwam echter sterk terug. In de persoon van Kingsley Imonitie hadden de oranjehemden een lang en sterk aanspeelpunt voorin en bovendien een goaltjesdief. Imonitie was verantwoordelijk voor zowel de 1-2 (lob) als de 2-2 (schot), waardoor de wedstrijd weer helemaal open was.

Na de gelijkmaker bleef CSV rustig combineren en kwam het via enkele mooie aanvallen snel dichtbij een voorsprong. Die voorsprong werd uiteindelijk behaald vanuit een penalty. Osama Benchaib wist zich wel raad met dit buitenkansje en mocht zijn vierde treffer van het toernooi maken. Via een eigen doelpunt van Berkum en een knappe goal van Michel Lassche ging CSV met een heerlijk gevoel de rust in. Na de thee deed Berkum via Youp Kok nog wel wat terug, maar verder dan de 5-3 kwamen de Berkummers niet.

HTC - ZAC: 1-1 (ZAC wint na strafschoppen)
De strijd om de vijfde en zesde plaats kende donderdag geen beslissing in de reguliere speeltijd, waarin HTC en ZAC elkaar op 1-1 hielden. Via Mark Groenewoud was HTC in de eerste helft op voorsprong gekomen, maar dankzij een tegentreffer van Robin Bastiaan in het tweede bedrijf moest er verlengd worden. In de verlenging werd er door beide ploegen niet meer gescoord en dus maakten de spelers zich op voor een strafschoppenserie. ZAC ging uiteindelijk het beste met de druk om en schoot de meeste strafschoppen raak.

VV Berkum, Voetbal, ZAC, CSV ‘28, HTC, Zwols Kampioenschap Voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws