Johnny de Mol onthult nieuwe eredivisiebal

| 18-04-2018

TV-presentator en voetballiefhebber Johnny de Mol heeft woensdagmiddag in Zwolle de officiële eredivisiebal voor het seizoen 2018-2019 onthuld. Hij deed dat samen met een door hem geselecteerd elftal kinderen, waarmee De Mol de bal heeft ontworpen.

Om de bal te presenteren gaf Johnny samen met zijn elftal een persconferentie in het stadion van PEC Zwolle. Na de persconferentie werd de Derbystar-bal op het veld gedemonstreerd door ‘Johnny’s 11’ en enkele spelers van PEC Zwolle, waaronder Philippe Sandler en Mustafa Saymak. De demonstratie stond onder leiding van PEC Zwolle-trainer John van ’t Schip, die tevens de zwager is van Johnny de Mol.

Bij het ontwerpen van de bal wilde Johnny de Mol de nadruk leggen op spelplezier en de verbindende kracht van voetbal. “De bal is echt te gek geworden. Vooral het verhaal er achter is wat de bal voor mij zo bijzonder maakt. Sommige van de uitspraken die de kinderen tijdens het ontwerpen hebben gedaan, zijn letterlijk in het resultaat terechtgekomen. Zo is de bal hun boodschap aan de samenleving geworden”, aldus De Mol. Nu de bal officieel is gepresenteerd, zit het werk voor ‘Johnny’s 11’ erop. “Maar, het mooiste moet voor de kinderen nog komen. Dat is wanneer de door hun ontworpen bal in de eredivisie te zien is.”

‘Johnny’s 11’ vormt een afspiegeling van de vele kinderen die Nederland rijk is: kinderen die hij kent uit zijn programma ‘Hotel Syndroom’, kinderen die uit huis geplaatst zijn en van kinderen uit het Gooi tot kinderen die zijn gevlucht uit Syrië. De kinderen komen uit alle hoeken van Nederland en vormen samen een bont en sportief gezelschap met één gemene deler: liefde voor voetbal. De eredivisie presenteert ieder seizoen, in samenwerking met partner Sportdirect.com, een nieuwe officiële wedstrijdbal. Op 6 mei 2018 - tijdens de laatste speelronde van dit seizoen - rolt de nieuwe bal voor het eerst in de stadions.

Voetbal, Eredivisie, MAC³PARK Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws