Jeugdteams FC Zwolle al vroeg op dreef

| 30-08-2010

De jeugdteams van FC Zwolle zijn uitstekend begonnen aan het nieuwe seizoen. FC Zwolle A1 won zaterdag de eerste competitiewedstrijd met 4-5 van Argon A1. FC Zwolle B1 verzekerde zich dankzij twee overwinningen van de volgende ronde van het bekertoernooi. En dat gold ook voor FC Zwolle D1, dat met indrukwekkende cijfers de baas was over de andere ploegen in de poule.

FC Zwolle A1 kwam uitstekend uit de startblokken en kreeg in de beginfase via Tom de Ridder en Mustafa Saymak twee grote mogelijkheden op de openingstreffer. Die openingstreffer kwam in de negende minuut. Giovanni Hiwat kreeg op links de bal, trok naar binnen, passeerde twee tegenstanders en haalde vanaf twintig meter verwoestend uit: 0-1. Lang konden de Zwollenaren echter niet genieten van deze voorsprong, want drie minuten later bracht spits Patrick Bonhof beide teams weer op gelijke hoogte. FC Zwolle bleef echter de bovenliggende partij met af en toe uitstekend voetbal. In de negentiende minuut ging Tom de Ridder op links goed door. Een voorzet volgde, waarbij Jarno van der Wal met een handig overstapje de bal liet gaan en Lenhard de Velde uithaalde: 1-2.

Vier minuten later bracht FC Zwolle de stand op 1-3. Een vrije bal van Jarno van der Wal werd door Tom de Ridder goed ingekopt. De ploeg van trainer Gert-Peter de Gunst zat op rozen, maar kwam na rust slap de kleedkamer uit. De tweede helft was nog maar amper begonnen of Patrick Bonhof wist namens de thuisploeg te scoren. In de 55ste minuut wist Argon zelfs de stand weer gelijk te trekken. Wederom ging daar knullig balverlies aan vooraf.

Gelukkig voor De Gunst kwam FC Zwolle vier minuten later toch weer op voorsprong. Een voorzet van Jarno van der Wal werd door Mustafa Saymak binnen gekopt: 3-4. In de 83ste minuut leek de wedstrijd dan toch echt gespeeld. Ramazan Albayrak schoot vanaf de zestien de bal onhoudbaar tegen de touwen: 3-5. Toch was de koek nog niet op, want wederom bracht spits Bonhof van Argon in de 88ste minuut de spanning terug met de 4-5. Argon zette nog één keer alles op alles om een gelijkspel in de wacht te slepen en kreeg ook nog een geweldige kans, maar verdediger Simon IJzerman wist gelukkig voor Zwolle de bal te blokkeren. Niet veel later floot arbiter Chalid uit Tilburg voor het eindsignaal.

Voetbal, FC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws