Jeugdhonkballers Blue Hawks kampioen

| 03-10-2015

Via een zinderende finale zijn de pupillen van Blue Hawks zaterdagmiddag kampioen geworden van de tweede klasse. De finale werd uiteindelijk met overtuigende cijfers van Houten Dragons gewonnen: 3-13. Het was al de zesde titel in tien jaar tijd voor de pupillen. En bovendien het veertiende kampioenschap in de afgelopen dertien seizoenen voor de succesvolle Zwolse honk- en softbalclub.

De jeugdige talenten van Blue Hawks werkten zich ongeslagen door hun poule en speelden alleen gelijk tegen HCAW uit Bussum. Daardoor moest de kampioensstrijd op de slotdag van de competitie worden beslist tegen nummer twee Houten Dragons, dat eerder alleen één keer van Blue Hawks had verloren. Het werd daarmee in Houten een heuse finale, waarbij de winnaar het kampioenschap voor zich mocht opeisen. In de finale nam de thuisploeg aanvankelijk nog een 1-0 voorsprong, maar Blue Hawks hield het hoofd koel.

Door prachtige vangballen van midvelder Martijn Schilhorn en eerste honkvrouw Merel Schlosser en goede veldacties van tweede honkman Fré Wiers en derde honkman Duncan Langejans werd Houten Dragons hierna lang puntloos gehouden. Ondertussen zette Blue Hawks de tegenstander aanvallend onder grote druk via hits van Geffrey Boel en Jesse Holsheimer. Dat leverde een voorsprong op, die Blue Hawks niet meer uit handen gaf. In de vierde inning sloeg catcher Mart Ringnalda met een tweehonkslag zijn team definitief naar de titel: 3-13.

“De druk op de spelers van beide teams was vandaag erg hoog”, reageert Blue Hawks-coach Rogier van Zon. “Maar uiteindelijk wisten wij daar het beste mee om te gaan.” In de finale werd de stijgende lijn van de afgelopen periode bekroond. Van Zon: “Bij Blue Hawks zijn we altijd bezig om talent verder te ontwikkelen. Maar uiteindelijk gaat het bij het honkbal ook echt om de teamprestatie. Dat kwam nu meer dan ooit naar boven. Alles klopte vandaag.”

Blue Hawks, Honkbal


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws