Jeugd Blue Hawks richting titelprolongatie

| 30-06-2012

De pupillen van Blue Hawks hebben koploper Tex Town Tigers zaterdag een flinke dreun uitgedeeld door beide onderlinge duels te winnen. Onder leiding van beide pitchers Stijn Bruins Slot en Jeandro Tromp boekte Blue Hawks twee erg cruciale zeges: 7-3 en 4-1. Het waren de zestiende en zeventiende overwinning voor Blue Hawks in twintig wedstrijden. De Zwolse ploeg heeft daarmee de koppositie in het klassement weer overgenomen en staat nu zelfs drie punten los.

Het honkbal van Blue Hawks was tegen Tex Town Tigers van hoog niveau. Al in de eerste wedstrijd sneuvelden vijf spelers uit Enschede op de honken door goede veldacties van onder meer eerste honkman Sven Brinkhuis, korte stop Jeandro en tweede honkman Jaimy Boel. Toch kwamen de bezoekers wel op een 0-3 voorsprong. Stijn kreeg twee rake klappen om zijn oren, waarvan één voor een tweepunten-homerun diep het linksveld. De Zwolse ploeg kwam echter sterk terug. In de gelijkmakende eerste slagbeurt kwam Blue Hawks al op voorsprong. Hits van Jeandro en Jaimy zetten de Enschedese defensie onder druk en dat zorgde ervoor dat liefst zeven spelers de thuisplaat konden passeren. Na een puntloze tweede inning hoefde Blue Hawks door de voorsprong niet meer aan de derde Zwolse slagbeurt te beginnen. Stijn (4-1-2-0) werd winnend werper met vier strike-outs.

Kans op een revanche kreeg de koploper niet, want in de tweede wedstrijd moest Tex Town Tigers immers buigen voor Jeandro. Hij stond slechts één punt toe na een driehonkslag in de eerste inning en ook nu gaf de Zwolse defensie de doorslag. Waar de veldploeg uit Enschede op cruciale momenten in de fout ging, bleef Blue Hawks goed opletten. Met strike-outs legde Jeandro (7-2-2-0) de slagploeg van Tex Town Tigers aan banden. Maar het duurde nu langer voordat voor Blue Hawks de winst veiligstelde. Pas in de tweede inning wist de Zwolse ploeg de 0-1 achterstand weg te werken. Met één man uit sloeg Jesse Scholing een belangrijke bal het veld in. Daarop kon Renick Weert de gelijkmaker scoren. En ook Sven Brinkhuis, Jeandro en Stijn wisten punten binnen te lopen. Het betekende een 4-1 voorsprong en Blue Hawks hoefde opnieuw niet voor een derde keer aan slag te komen.

Blue Hawks, Honkbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws