Jaaroverzicht: Winnende Wendt stapt over

| 28-12-2016

Het aftellen naar het einde van het jaar is begonnen. Het sportjaar 2016 was al met al uitermate boeiend. In zowel de topsport als de breedtesport zorgden Zwolse sporters voor hoogte- en dieptepunten. De mooiste prestaties prijken ongetwijfeld nog in ieders gedachten. Sportief Zwolle blikt in de laatste twee weken van het jaar per maand terug op het afgelopen kalenderjaar. Vandaag: september.

Voor Centre for Sports & Education-leerling Julian Wendt stonden er in september twee aardige toernooien op het programma. Hij deed allereerst mee aan de Zwolle Jeugd Cup, die hij op plaats twee afsloot. En een week later zette hij wel de Zwolle Cup op zijn naam. Mooie prestaties, maar ze zorgen niet voor euforie. “Het blijven mooie toernooien hoor, maar volgens mij leeft het wel een stuk minder”, zegt Wendt. Toch is de jonge golfer blij met de prestaties die hij destijds neerzette. “Ik weet er niet zo heel veer meer van, behalve dat ik mij vanaf het begin goed voelde. Op dat moment was het nog mijn thuisbaan en dan is het altijd leuk om daar een wedstrijd op te spelen.”

Daags na het winnen van de Zwolle Cup maakte Wendt bekend te vertrekken bij Golfclub Zwolle. Hij maakte de overstap naar de Sallandsche, omdat hij zich daar beter zou kunnen ontwikkelen. “In Zwolle is er niet echt meer de interesse om jeugd de kans te geven”, geeft Wendt aan. “Dat doen ze bij de Sallandsche wel en daarnaast kan ik daar ook gewoon in de hoofdklasse blijven spelen. Vandaar mijn keuze om over te stappen.” Het moet er uiteindelijk voor zorgen dat de handicap van Wendt nog verder omlaag gaat. “Ik ben van 2,4 naar 1,5 gegaan, dat is al een aardig stapje. Maar ik wil graag nog constanter presteren. Ik heb nog wel eens een offday, die moet ik eruit halen. Dan gaat mijn handicap ook nog omlaag.”

© Annet van Raalten

Van der Breggen weer kampioen
De maand september was ook de maand waarin Anna van der Breggen de Europese titel op haar naam zette. Daarnaast maakte Kirsten Wild bekend over te stappen naar Cylance Pro Cycling en vond het nieuwe Topvolleybal Zwolle een hoofdsponsor. Coníche verbond zich aan het project van Jelle Hilarius en Thijs van Noorden. Aan de andere kant werd bekend dat Frank Lubberts zich toch niet bij de volleybalformatie voegde. En PEC Zwolle Vrouwen kende een lastige start van de competitie, maar pakte aan het eind van september het eerste punt. Op bezoek bij Telstar bracht Kirsten Bakker haar ploeg een gelijkspel: 1-1.

PEC Zwolle sluit maand goed af
September was ook de maand waarin de mannen van PEC Zwolle het niet bijster goed deden. Tegen FC Utrecht werd er gelijkgespeeld (1-1), terwijl AZ (0-2) en Ajax (5-1) te sterk bleken. In de beker werd er wel gewonnen van DVS ’33 Ermelo (1-4), terwijl de maand ook goed werd afgesloten. In het MAC3PARK Stadion werd er, door twee goals van Youness Mokhtar, met 2-1 gewonnen van ADO Den Haag.

Golfclub Zwolle, Golf, Julian Wendt, Jaaroverzicht 2016

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws