Jaaroverzicht: Van Moerkerk wint NK-titel

| 30-12-2016

Het aftellen naar het einde van het jaar is begonnen. Het sportjaar 2016 was al met al uitermate boeiend. In zowel de topsport als de breedtesport zorgden Zwolse sporters voor hoogte- en dieptepunten. De mooiste prestaties prijken ongetwijfeld nog in ieders gedachten. Sportief Zwolle blikt in de laatste twee weken van het jaar per maand terug op het afgelopen kalenderjaar. Vandaag: november.

Alle statistieken wijzen uit dat je de beste bent. Eigenlijk is er ook niemand die twijfelt, jij moet Nederlands kampioen karate worden. Dylan van Moerkerk gold in november als dé topfavoriet in zijn gewichtsklasse, hij moest en zou in Zoetermeer de nationale titel op zijn naam zetten. Alweer, want Van Moerkerk was al eerder de beste van het land. “Je moet het dan toch even doen”, weet ook de karateka, die het uiteindelijk voor elkaar wist te krijgen. Op de eerste dag van het toernooi kroonde Van Moerkerk zich tot Nederlands kampioen en dat zorgt uiteraard nog altijd voor veel tevredenheid. “Het ging precies zoals ik wilde. In deze klasse is het bekend dat ik de beste ben en ik had vanaf het eerste moment in de gaten dat het goed zat. Het ging gewoon goed.”

Met de winst op het NK verzamelde Van Moerkerk ook de nodige punten voor kwalificatie voor het wereldkampioenschap van 2017. Daarnaast won hij in 2016 de open Oostenrijkse kampioenschappen tot 21 jaar, een groot internationaal toernooi. “Het was sowieso een succesvol jaar. Ik ben overgestapt naar een zwaardere categorie, daardoor miste ik wel het Europees kampioenschap. Toch ben ik trots”, geeft Van Moerkerk aan. In 2017 hoopt hij wederom de show te stelen, vooral op het wereldkampioenschap. “Ik hoop dat het lukt om mij te kwalificeren, want ik werk wel toe naar dat toernooi. Als ik me kan focussen, dan lukt het ook om de stijgende lijn voort te zetten.”

Drama voor Fillet, Europese titel voor Landman
In de maand november kwamen twee Zwolse hockeysters, Maxime Kerstholt en Michelle Fillet, met Jong Oranje uit op het WK in Chili. Voor laatstgenoemde liep dat toernooi uit op een drama. Fillet scheurde in de eerste wedstrijd haar kruisband, waardoor zij een jaar uit de roulatie is. Jong Oranje nam uiteindelijk een zilveren medaille mee naar huis. Karateka Merel Landman kende in november meer succes. De Zwolse deed mee aan het Europees kampioenschap wado en kreeg in het Zwitserse Siggenthal het goud omgehangen. Ook Lex Krisnadath werd Europees kampioen wado.

Fenomenale Jorink
Zwemmer Michiel Jorink kende een zeer succesvolle maand. Tijdens de Open Nederlandse Kampioenschappen in Hoofddorp won de paralympische sporter vier keer goud en als klap op de vuurpijl zette hij ook nog een paralympisch wereldrecord neer. Dit deed hij op de 50 meter vlinderslag, waarop hij tot een tijd 26,45 seconden kwam. Landstede Basketbal deelde in november de eerste klap uit. In het Landstede Sportcentrum werd er gewonnen van titelfavoriet Donar.

Karate, Dylan van Moerkerk, Jaaroverzicht 2016


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws