Jaaroverzicht: RC Zwolle haalt titel binnen

| 20-12-2016

Het aftellen naar het einde van het jaar is begonnen. Het sportjaar 2016 was al met al uitermate boeiend. In zowel de topsport als de breedtesport zorgden Zwolse sporters voor hoogte- en dieptepunten. De mooiste prestaties prijken ongetwijfeld nog in ieders gedachten. Sportief Zwolle blikt in de laatste twee weken van het jaar per maand terug op het afgelopen kalenderjaar. Vandaag: maart.

Het kampioensfeest van Rugby Club Zwolle staat nog in menig geheugen gegrift. In maart haalde het eerste team van de vereniging de titel binnen en daarop barstte een waar volksfeest los. “Het zorgde wel voor een flinke ontlading ja”, weet Jules Crooijmans, destijds captain van de kampioensploeg. RC Zwolle werkte er het hele seizoen hard voor en dat resulteerde in promotie naar de tweede klasse. “Het werd gedurende het seizoen wel duidelijk dat wij de beste waren. De sleutel tot dat succes was de teambuilding. Er was telkens een hoge opkomst, er heerste een goede sfeer en dat is belangrijk. We hikten echt tegen een stapje omhoog aan. We zijn blij dat het gelukt is. Het was een heel succesvol jaar.”

De promotie naar de tweede klasse leverde RC Zwolle het nodige op. Niet alleen ging het eerste team een treetje hoger spelen, ook kon de club eindelijk weer een tweede team vormen. “Daardoor kunnen we veel meer bieden. In het tweede kunnen mensen lekker veel spelen, die blijven zo betrokken. En in het eerste spelen de spelers die meer prestatief bezig zijn”, weet Crooijmans. Voor 2017 hoopt de voormalige captain dat de vereniging zich verder door kan ontwikkelen. “Het was voor rugby een belangrijk jaar, mede door het WK. Hopelijk kunnen we doorpakken, zowel met het eerste als het tweede team. Als we daarnaast ook nog plezier houden, doen we het hoe dan ook goed.”

© Annet van Raalten

Sterke maand Ronald Mulder
Maart was ook de maand waarin Ronald Mulder goed presteerde. Hij won tijdens het afsluitende wereldbekerweekend in Heerenveen twee medailles op de 500 meter. De eerste omloop leverde hem zilver op, de tweede zelfs goud. Daarnaast was er ook Zwols succes bij het squashen. Henrico van der Vegt won op het NK voor jeugd zilver, Daniek Krukkert en Suzanne Peters grepen brons. Voor Golfclub Zwolle was maart de maand waarin het eerste herenteam haar debuut in de hoofdklasse maakte. Een succes werd het niet, want het avontuur van de golfers bleef beperkt tot één seizoen. Het NK tafeltennis, gehouden in het Landstede Sportcentrum, werd gewonnen door Laurens Tromer.

Eerste zege Regio Zwolle Volleybal
Voor de topsportteams was het een wisselvallige maand. Landstede Volleybal sloot de competitie af als nummer drie en dat was toch ietwat tegenvallend. De basketballers van Landstede werden in de beker uitgeschakeld door Zorg en Zekerheid Leiden, terwijl PEC Zwolle de nodige overwinningen bij elkaar speelde. Er werd onder andere gewonnen van De Graafschap en Willem II. De dames van Regio Zwolle Volleybal speelden in de kampioenspoule en hadden het daarin akelig lastig. In maart boekten de Zwolse ploeg wel de eerste overwinning: er werd met 3-2 gewonnen van Eurosped-TVT.

Rugby Club Zwolle, Rugby, Jaaroverzicht 2016

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws