Jaaroverzicht: Alles is voor Steenbergen

| 23-12-2016

Het aftellen naar het einde van het jaar is begonnen. Het sportjaar 2016 was al met al uitermate boeiend. In zowel de topsport als de breedtesport zorgden Zwolse sporters voor hoogte- en dieptepunten. De mooiste prestaties prijken ongetwijfeld nog in ieders gedachten. Sportief Zwolle blikt in de laatste twee weken van het jaar per maand terug op het afgelopen kalenderjaar. Vandaag: juni.

Drie keer Nederlands kampioen in één jaar, dat is maar weinig sporters gegeven. Machiel Steenbergen, stepper van Stepteam Zwolle, deed het wel. In juni bemachtigde hij zijn eerste Nederlandse titel van 2016 en dat deed hij op de sprint. Een logische titel, aangezien hij dat kampioenschap al vaker op zijn naam zette. Maar later in 2016 volgden plots ook titels op de 50 kilometer en de cross. Het geheim? Uren maken, of zoals ze in een gewaardeerde reclame zeiden: trainen, trainen en nog eens trainen. “Wij trainen op de Kamperzeedijk en ik ga daar vanuit Zwolle op de step heen. Twaalf kilometer heen, twaalf kilometer terug en dan ook nog trainen… Op die manier krijg je vanzelf wel inhoud voor duurafstanden”, viste Steenbergen eerder al naar de oorzaak van het succes.

Het gevolg moge in ieder geval duidelijk zijn. Steenbergen is zo’n beetje de beste stepper van heel Nederland, dat heeft hij in 2016 maar mooi voor elkaar gebokst. Waar liggen voor hem de mogelijkheden om verder door te groeien? In Nederland zijn er geen uitdagingen meer, of het moet het prolongeren van zijn titels zijn. “Er is een Europese competitie, met wedstrijden in onder andere Italië, Frankrijk, Duitsland en Tsjechië. Het zou heel erg mooi zijn om daar aan mee te kunnen doen, maar dat moet wel te combineren zijn. Dat gaan we eerst nog bekijken”, liet hij weten.

Broers Mulder pakken NK-titels
De maand juni was ook de maand waarin Ronald en Michel Mulder Nederlands kampioen werden. Niet op de schaats, maar op de skeelers. Ronald pakte de nationale titel 100 meter, terwijl Michel op die afstand het zilver won. Voor Michel kwam er nog wel een titel. Hij won het NK ‘one lap’. Naast de triomfen van de twee Mulders waren er ook mooie prestaties tijdens het NK Wado. De vorm van karate leverden Marciana Bosveld en Thijmen Hasselt een Nederlands kampioenschap op. De zaalvoetballers van SVI promoveerden naar de topklasse, terwijl ook Jette de Groot zich tot Nederlands kampioen kroonde. De jonge wielrenster won het NK in Bodegraven-Reeuwijk.

Transfermarkt open
Gerard Nijkamp, technisch directeur van PEC Zwolle, deed in de maand juni flink zaken. Allereerst werd Philippe Sandler binnengehaald en kwam ook Queensy Menig terug. Beiden speelden eerder voor Ajax. Daarnaast werd Bart van Hintum verkocht aan het Turkse Gaziantepspor.

Steppen, Machiel Steenbergen, Jaaroverzicht 2016


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws