IJzersterk jaar golfer Walt van der Kolk

| 03-11-2010

Walt van der Kolk timmert aan de weg. De 17-jarige golfer uit Zwolle kan terug kijken op een ijzersterk seizoen. Walt speelde niet alleen de grote finale van de prestigieuze ‘Nick Faldo Series’ in Ierland. De Zwollenaar werd met het jeugdteam van De Gelpenberg ook nog eens tweede van Nederland. En tot slot wist hij eind oktober - net als vorig jaar - de Gelpenberg Jeugd Open op zijn naam te schrijven.

“Walt is de afgelopen drie jaar enorm vooruit gegaan”, vertelt Mette Hageman, die de jonge golfer bij de Drentse Golfclub De Gelpenberg begeleid. Mette zelf is een Nederlandse golfprofessional en voormalig voorzitter van de European Ladies Tour. In 2005 werd zij head professional op De Gelpenberg, na afronding van haar opleiding bij de Britse PGA. “Walt is lid van de golfclub in Zwolle, maar ook van De Gelpenberg. Er zitten hier namelijk meerdere jonge talenten, aangezien sportbeleving hier een grote rol speelt. De talenten trainen veel samen en tillen elkaar naar een hoger niveau.”

Voor wat betreft de toekomst van Walt van der Kolk is zijn coach positief gestemd. “Hij wil graag professional worden en ik denk dat hij zich in de komende vier jaar zeker kan ontpoppen tot een topspeler.”

Golfclub Zwolle, Golf, Walt van der Kolk

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws