HV Zwolle wil met Askamp ‘stapje maken’

| 28-09-2016

Een compleet nieuwe vereniging opzetten, waar moet je sportief gezien dan beginnen? Travelbags/HV Zwolle heeft het antwoord: bij de jeugd. De club, voortkomend uit een fusie tussen SV Zwolle Handbal en SV Tyfoon, legt voorlopig vol haar aandacht bij de jeugdopleiding en heeft daar in Marco Askamp zelfs een hoofd jeugdopleiding voor gevonden. “Met hem hopen we het eerste stapje te maken”, vertelt voorzitter Bernd Huizing.

De samenstelling van SV Zwolle en SV Tyfoon werd op 1 juli formeel beklonken. Op dat moment werd er bij de notaris een krabbel onder de nieuwe club gezet en zo kon het echte werk gaan beginnen. Er was alleen al wel het nodige gebeurd. De naam was al bekend, de clubkleuren werden vrijgegeven en het logo gepresenteerd. Maar het sportieve, hoe ga je daar dan mee om? De club besloot voor het eerste damesteam vast te houden aan Lambert Bouwman als trainer, voor de heren kwam er wel een nieuw gezicht. Frans Ruth is dit seizoen de eindverantwoordelijke, met ondersteuning van oudgediende Daniëlle ter Haar. “We hopen dat de dames hun niveau vast kunnen houden en uiteindelijk kunnen promoveren”, geeft de preses Huizing mee.

Maar eigenlijk is dat voor de Zwolse handbalvereniging een klein beetje bijzaak. Om een gedegen club te worden, zet HV Zwolle voorlopig in op de jeugdafdeling. “Daarom hebben we Marco Askamp aangesteld, hij is bezig met een technisch plan voor de jeugd. Dat heeft hij ook bij Kwiek al gedaan. De jeugd heeft de toekomst, dat is onze visie”, weet Huizing, voor wie het een drukke periode was. Vanwege de fusie moesten er een hoop dingen worden geregeld. Zo werden alle leden in nieuwe kleding gestoken en moesten er vele benodigdheden worden verplaatst van De Marslanden naar Het Hoge Laar. “Daar beschikken we over opslagruimtes en spelen we in het buitenseizoen. De zaalwedstrijden spelen we in de Sporthal Zwolle Zuid.”

Aankomende zondag starten de dames- en herenteams de nieuwe competitie. HV Zwolle kijkt echter verder en bouwt aan een fundament om een stabiele vereniging te worden. “We hopen jeugdtrainers op te leiden, zodat onze jeugdspelers goede begeleiding krijgen. Want nogmaals, dat is onze toekomst. Uit die gedachte komt op den duur wel een langetermijnvisie uit, met zoveel mogelijk jeugdspelers in het eerste. We hebben in ieder geval enorm veel zin om te beginnen, laat dat duidelijk zijn”, sluit Huizing af.

Handbal, HV Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws