Hushovd en Cancellara grootverdieners

| 06-07-2010

Na de derde etappe in de Tour de France, mag Andre Lammers zich nog altijd lijstaanvoerder van het Tourspel 2010 van Sportief Zwolle noemen. Op het programma stond de gevreesde rit over de kasseien van Wanze naar Arenberg Porte du Hainaut met Fabian Cancellara, Thor Hushovd en Edvald Boasson Hagen getipt als favorieten. Toevallig alle drie renners die in de ploeg van Lammers zijn opgenomen. Cancellara en met name Hushovd maakten hun favorietenrol waar en zijn inmiddels met afstand de belangrijkste renners en grootverdieners aan punten in ons Tourspel.

Ryder Hesjedal leek dinsdag lange tijd op de etappewinst af te stevenen. De coureur in dienst van Garmin zat mee in een vroege ontsnapping en wist op de kasseien bij zijn medevluchters weg te rijden. In de laatste tien kilometer werd hij echter ingehaald door een groep met onder meer Andy Schleck, Cadel Evans, Hushovd en Cancellara. Schleck en Evans wonnen daarmee tijd op hun belangrijkste rivalen in het algemeen klassement. Bradley Wiggins, Denis Menchov en Alexandre Vinokoerov gaven iets minder dan een minuut toe. Alberto Contador verloor iets meer dan één minuut. Lance Armstrong finishte buiten de top twintig.

Het Tourspel 2010 van Sportief Zwolle wordt nog altijd geleid door Andre Lammers, die nog steeds op de voet wordt gevolgd door Maikel Jansen of Lorkeers. Achter dit tweetal zijn er - gelukkig - wel voldoende verschuivingen. Job Montagne zakte van de derde plek naar plaats vijf, terwijl Gerbrand Hessing (koploper na de proloog) weer opklom naar de derde positie. Onder in de ranglijst zijn de verschillen uiteraard ook niet groot. Door de goede etappe van Andy Schleck heeft inmiddels ook Richard Pool wat meer punten gehaald. Hij is echter nog wel steeds rode lantaarndrager op plek 497 met slechts 29 punten.

Tourspel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws