Huisman: ‘Moeten echt de focus houden’

| 28-09-2017

“Dat CSV slecht is begonnen, zegt me niet zo veel, want dat kan iedereen gebeuren. Ze hebben gewoon een goede ploeg, dus we moeten de focus er echt op houden.” Het zijn de woorden van Berkum-middenvelder Jason Huisman, vooruitblikkend op de thuiswedstrijd van zijn team tegen CSV Apeldoorn. Die ploeg kende een lastige start, maar krabbelt inmiddels weer wat op.

© Henry Dijkman

Berkum had eigenlijk niet beter kunnen starten. Na een gelijkspel en twee winstpartijen werd afgelopen weekend Urk met 3-0 aan de kant gezet, waardoor de Zwollenaren koploper zijn in de hoofdklasse B. Vóór rust bleven de bezoekers met wat moeite nog op de been, maar in de tweede helft zakte de polderploeg door haar hoeven. Tien minuten na de hervatting zette Berkum-spits Mark Bloemendaal zijn club met een fraai schot op 1-0 en even later verdubbelde Chris van der Meulen de voorsprong. Berkum liet nog een aantal riante kansen liggen, maar vlak voor tijd scoorde invaller Hoeseb Yakob alsnog het derde en beslissende doelpunt van de middag.

CSV Apeldoorn, de tegenstander van zaterdag, kende een moeizame start. Uit de eerste drie competitieduels pakte de ploeg één puntje en dat terwijl het vorig seizoen nog meedeed om de prijzen. Afgelopen weekend toonden de Apeldoorners echter wel herstel, want streekgenoot NSC Nijkerk werd met liefst 0-5 van het veld geblazen. “Wij zijn prachtig gestart, maar we moeten met beide benen op de grond blijven en elke week weer volle bak gaan”, vindt Huisman. De wedstrijd tussen Berkum en CSV Apeldoorn begint zaterdag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Martijn Germs.

VV Berkum, Voetbal, Jason Huisman


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws