Hugo Noomen blijft bij Topvolleybal Zwolle

| 13-06-2017

Hogo Noomen is ook aankomend seizoen speler van Coníche Topvolleybal Zwolle. De 21-jarige Noomen twijfelde nog wel even om door te gaan, maar heeft uiteindelijk toch besloten om te blijven. Hij staat daarmee aan de vooravond van zijn tweede seizoen in de eredivisie. “Ik moest het zien te combineren met school en een drukke planning, maar dat is gelukt. Gelukkig maar”, vertelt Noomen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De 1.96 meter lange volleyballer maakte afgelopen seizoen zijn debuut in de eredivisie. Hij kwam over van Rebelle Dieren en kampte wel even met wat aanpassingsproblemen. “Het begon met de supercup tegen Abiant Lycurgus en dat was wel even schrikken. Ik dacht: als dit het is, dan wordt het een heel pittig jaar voor mij. Maar al snel bleek dat ik, en ook het team, prima mee konden met een deel van de eredivisie”, zegt Noomen, die zelf steeds meer minuten begon te maken. Hij heeft het erg naar zijn zin gehad. “Voor een speler van mijn leeftijd is het belangrijk om veel te spelen. Dat heb ik gedaan en ik hoop in het nieuwe seizoen nog meer speelminuten te maken.”

De contractverlenging van Noomen was geen gesneden koek. Hij heeft het druk met zijn studie en mede daardoor was het nog even afwachten. “Dat heeft wel voor twijfel gezorgd, maar uiteindelijk ben ik blij dat het rond is gekomen. Ik heb er enorm veel zin in”, stelt de lange Noomen, die na de zomervakantie wel meer aan de bak moet. Topvolleybal Zwolle hoopt de trainingsintensiteit omhoog te brengen en daar moet Noomen in mee. “Ik hoop ook een stap te kunnen zetten in het zelfsturende. Afgelopen jaar kwam ik nog wel eens zonder voorbereiding naar de training. Ik hoop dat te verbeteren, zodat ik ook tijdens de trainingen maximaal resultaat kan halen.”

Nikita Artamonov zoekt concurrent
Naast Noomen bestaat de Zwolse selectie voorlopig uit Jelle Hilarius, Thijs van Noorden, Tobias Edskes, Jonas Mulder, Jan-Willem het Lam, Reinold Schoonhoven, Rick van Baar, die overkomt van topdivisionist Compaen en Nikita Artamonov. Uitbreiding wordt gezocht en vooral Artamonov hoopt nog op flinke concurrentie. “Ik heb de afgelopen jaren in Rotterdam alles gespeeld. Of ik op de lange termijn beter ga worden van het spelen zonder een concurrent, dat is maar zeer de vraag. Ik zoek dus iemand die mij kan uitdagen om tot het uiterste te gaan. Dat is goed voor mij, maar ook voor het team”, vertelt Artamonov. Ben of ken jij die speler? Stuur dan een mail naar Topvolleybal Zwolle: infono@spmtopvolleybalzwolle.nl.

Volleybal, Topvolleybal Zwolle, Hugo Noomen


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws