Hubregtse (16) wint Zwolle Cup opnieuw

| 21-09-2014

Jochem Hubregtse heeft zaterdag voor de tweede achtereenvolgende keer de Zwolle Cup gewonnen. De 16-jarige golfer van de Golf- & Countryclub De Graafschap had - net als vorig jaar - slechts 69 slagen nodig voor de achttien holes van Golfclub Zwolle. Daarmee bleef hij de Zwolse golfers Walt van der Kolk en Julian Wendt één slag voor. Bij de dames ging de Zwolle Cup naar Evelyne van Ewijk (Golfclub Zweewolde), dankzij een prachtige ronde van 71 slagen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Bij Golfclub Zwolle waren zaterdag 114 spelers van circa veertig verschillende golfclubs uit het land bij elkaar gekomen voor de zevende editie van de Zwolle Cup. Het had echter niet veel gescheeld of de wedstrijd had vanwege de dichte mist in de ochtend afgelast moeten worden. De starttijden werden maar liefst twee en een half uur opgeschoven. Oorspronkelijk zou er alleen bij hole één gestart worden, maar de toernooileiding moest besluiten om ook gelijktijdig een grote groep bij hole tien te laten starten. Om alle 114 deelnemers nog voor het invallen van de duisternis hun ronde af te kunnen laten maken. Uiteindelijk lukte dat ternauwernood.

Het werd al snel duidelijk dat de winnaar van de Zwolle Cup, bij zowel de dames als de heren, uit de laatste flight zou komen. In deze flight bij de dames ging het tussen Annemieke van Noort (De Graafschap), Evelyne van Ewijk (Zeewolde) en de winnares van vorig jaar, Birgit Jonkman-Berk (Golfclub Zwolle). De strijd ging lang gelijkop, maar uiteindelijk trok Evelyne van Ewijk aan het langste eind en werd winnares met een score van 71, twee slagen minder dan Annemieke van Noort. In de laatste herenflight zaten Walt van der Kolk (Golfclub Zwolle), Rogier Mol (Capelle aan den IJssel) en titelverdediger Jochem Hubregtse (De Graafschap). Na negen holes stond Rogier Mol op -3, twee slagen beter dan zijn beide flightgenoten. Uiteindelijk bleek op de laatste hole, bij invallende duisternis, de beslissing te gaan vallen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Kort daarvoor had de pas 14-jarige Julian Wendt van Golfclub Zwolle een score van 70 neergezet. Dus deed ook hij nog mee om het kampioenschap. Doordat Walt van der Kolk (na een slechte afslag) een penalty moest nemen en Rogier Mol zijn derde slag ver over de green sloeg, lagen op dat moment de beste kansen bij Jochem Hubregtse. Hij maakte geen fouten en won daarmee voor het tweede opeenvolgende jaar de Zwolle Cup. Rogier Mol sloeg zaterdag de meeste birdies (zes) en kreeg daarom de birdiebokaal. Er werden in totaal maar liefst 111 birdies geslagen, dertig meer dan in 2013. Daarnaast sloegen David Boerhof (Golfclub Havelte) en Jochem Hubregtse ook nog een eagle.

Golfclub Zwolle, Golf, Zwolle Cup, Walt van der Kolk, Julian Wendt

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws