HTC zamelt voetbalshirts in voor Oekraïne

| 20-10-2011

Voetbalvereniging HTC doet mee aan de actie Shirt Star en zamelt voetbalshirts in voor weeskinderen in Oekraïne. Het doel van het project is om weeskinderen in Oekraïne een cadeau voor Kerst te bezorgen. Heb jij dus nog een oud shirt van Barcelona, het Nederlands elftal of een ander voetbalshirt met een naam erop? Lever deze dan in en gooi hem in de mand die hiervoor in de kantine van HTC staat.

Rianne en Nanja Schorel (tweeling) van het Zwolse projectbureau TwinsAllround zijn de initiatiefnemers van het project Shirt Star. De dames, die zelf hebben gevoetbald bij ADO Den Haag, Soccerboys, CVV Berkel, Ter Leede en SC Hoevelaken, hebben bewust gekozen voor voetbalshirts met naam achterop, want toen ze zelf klein waren liepen ze ook graag in een voetbalshirt van een bekende speler. Ze voelden zich dan echte sterren. Dit gevoel willen ze de kinderen uit Oekraïne graag meegeven, want ook zij zijn een echt sterren!

Rianne Schorel is geen vreemde in Oekraïne. Enige jaren geleden heeft ze vijf weken vrijwilligerswerk in de Oekraïne gedaan. De kinderen hadden ook toen bijna niets, alleen enkele persoonlijke spulletjes. Wat ze hadden werd gekoesterd en wat ze kregen aan spullen werd met liefde gedeeld. Rianne: “Deze kinderen verdienen een fantastisch cadeau voor Kerst.” Door het vrijwilligerswerk toentertijd zijn er nog steeds goede contacten met de samenwerkende partner Mercy Project. Mercy Project zal de shirts dan ook overdragen aan de weeshuizen in Oekraïne. Kijk voor meer info op www.shirtstar.nl.

Voetbal, HTC, TwinsAllround, Nanja Schorel, Rianne Schorel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws