HTC, ZAC en VSW doen goede zaken

| 18-09-2010

HTC is na drie wedstrijden nog altijd ongeslagen. Sterker nog, de ploeg van trainer Edwin Kwakkel liet tot dusver geen punt liggen. Zaterdagmiddag werd HTC echter flink getest. Op bezoek bij ’s Heerenbroek kwamen de Zwollenaren eerst op achterstand en gingen rusten met een 1-1 stand. Pas in de laatste 25 minuten werd er flink orde op zaken gesteld: 1-6. Namens HTC zorgden Sander Zuidema, Raymond Hooiveld, Coen Dunnink, Jasper Koopman, Eugene Webb en Marc Roll voor de treffers.

Net als HTC is ZAC nog zonder puntverlies in de vierde klasse D. De mannen van Herman Oosterhaar waren vorige week vrij en wonnen zaterdagmiddag hun tweede competitieduel in Zalk met 2-5. “Het was een taaie wedstrijd, want Zalk bood ons goed partij”, vertelt de oefenmeester van ZAC. In de laatste tien minuten van het eerste bedrijf werd er maar liefst vier keer gescoord. Allereerst zette Willard Zuidberg ZAC op 0-1. Kort daarna kwam Zalk terug. Weer een minuut later tekende Erik Guzey voor 1-2. En in blessuretijd maakte de thuisploeg vanaf de penaltystip opnieuw gelijk.

“In de tweede helft hebben we geprobeerd om de tegenstander op conditie te kloppen en dat is uiteindelijk gelukt”, stelt een tevreden Oosterhaar. In de 72ste minuut kreeg ZAC een strafschop, nadat Rolo Oosterwolde in de zestien werd gevloerd. Erik Bruins ging achter de bal staan en schoot ZAC naar 2-3. Het verzet van Zalk was toen gebroken, waardoor Rolo Oosterwolde vlak voor tijd nog twee keer kon scoren. “Dat waren twee prima uitgespeelde doelpunten.”

Grote man bij VSW was zaterdagmiddag Niels Hobbelink. Met twee fraaie treffers schoot hij zijn ploeg naar een 3-1 overwinning op Kampen. “Een verdiende zege”, aldus VSW-leider Jan van der Kolk. “In de beginfase hadden wij de nodige moeite met de snelle jongens van Kampen, maar na enkele omzettingen in de rust hebben we een prima tweede helft gespeeld.” Na een snelle tegentreffer zorgde Martijn Dozeman met een kopbal voor 1-1. Ruim tien minuten voor tijd begon de show van Hobbelink. Allereerst verzilverde hij een vrije trap en een minuut later tekende hij na een fraaie individuele actie voor 1-3.

Voetbal, ZAC, HTC, VSW, Vierde klasse D

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws