HTC blijft ongeslagen, ZAC morst opnieuw

| 16-10-2010

HTC blijft maar winnen. De ploeg van Edwin Kwakkel is na zeven wedstrijden nog altijd zonder puntverlies en is de lijstaanvoerder in de vierde klasse D. HTC won zaterdag met 2-3 bij Wilsum en behield haar ongeslagen status. ZAC, één van de concurrenten voor de titel, morste opnieuw punten. In en tegen Kampen speelde het met 2-2 gelijk. Wijthmen, dat lange tijd met tien man speelde, kreeg met 5-2 klop bij ’s Heerenbroek. Storica kwam niet in actie.

“Als we ook de moeilijke wedstrijden winnen, dan kan het nog wel eens leuk gaan worden”, aldus Edwin Kwakkel na afloop van de zevende zege op rij. “Wilsum is voor ons altijd een moeilijke wedstrijd, getuige ook de nederlaag van vorig jaar. Ook vandaag was het zeker niet makkelijk en moesten we diep gaan om de overwinning veilig te stellen. Ik ben trots op mijn jongens dat ze het weer geflikt hebben. Als je de tegenstander na een vroege 0-2 voorsprong weer helemaal terug in de wedstrijd laat komen en dan zelf toch aan het langste eind trekt, dat vind ik bijzonder knap. Ook met de mentale weerbaarheid zit het bij ons wel goed.”

Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht voor HTC, want al binnen twee minuten schoot Coen Dunnink de 0-1 binnen. “Ik geloof dat Wilsum de bal op dat moment nog helemaal niet had aangeraakt”, aldus Kwakkel. Tien minuten later was het alweer raak voor de bezoekers. Aanvaller Eugene Webb maakte zijn zesde competitietreffer van het seizoen en zette HTC op rozen. “We lieten Wilsum vervolgens echter terug in de wedstrijd komen. Na een half uur vonden zij de aansluiting via een klutsgoal en dan weet je dat het nog wel eens een lastige tweede helft kan worden.” Daarin maakte Wilsum na twintig minuten spelen de gelijkmaker uit een corner, maar HTC reageerde sterk. Binnen een minuut stelde Sander Zuidema orde op zaken door de 2-3 te scoren en zichzelf daarmee een mooi verjaardagscadeau schonk.

ZAC
Na de 3-3 tegen Wijthmen vorige week, is ZAC zaterdag opnieuw tegen duur puntverlies aangelopen in de strijd om het kampioenschap. De ploeg van trainer Herman Oosterhaar kwam tegen Kampen niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Tot tweemaal toe moesten de Wapendragers terugkomen van een achterstand. De 2-2 viel pas diep in de tweede helft, waarna er geen tijd meer over was om ook nog serieus op zoek te gaan naar de winnende treffer. Na zes wedstrijden staat de teller voor ZAC op veertien punten. Na een goede start met vier overwinningen, volgden dus twee teleurstellende gelijke spelen.

Voetbal, ZAC, HTC, Wijthmen, Vierde klasse D, HFC Storica

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws