Houtackers de sterkste in VDL Stud Prijs

| 16-01-2011

Voor de bezoekers van Zwolle International was de finale van de Medium Tour van CSI Zwolle zaterdag genieten geblazen. Vanwege het grote aantal van honderd starters werd de rubriek gesplitst in twee manches: één ’s morgens vroeg en één na afloop van de sfeervolle eerste editie van ‘Sale of the Rising Stars’. Tien combinaties drongen na twee foutloze omlopen door tot een zinderende barrage die een waardig slotstuk vormde voor een prachtige voorlaatste dag van Zwolle International. Yves Houtackers toonde zich met Parcona de sterkste.

Alsof hun leven ervan afhing, zo hard werd er zaterdag laat in de IJsselhallen geknokt om de VDL Stud Prijs. Houtackers raasde met Parcona naar zijn derde foutloze parcours van de dag in 30,09 seconden. Daarmee was de Limburger sneller dan de erkende snelheidsmaniak Maikel van der Vleuten met Dargita Z, die met een tijd van 31,46 genoegen moest nemen met de vierde plaats. Met uiterste krachtsinspanningen wisten Rob de Bruijn (31,45) en Julia Jyläs (31,21) de tijd van Van der Vleuten te verbeteren, maar Houtackers bleek een maatje te groot.

Toch had het kwartje net zo goed een andere kant uit kunnen vallen. Twee combinaties bleven namelijk onder de 30 seconden, maar Mischa Everse en Mathijs van Asten wisten het parcours niet foutloos af te leggen. Vincent Voorn koos met Wizard van de Silverhoeve voor zekerheid. Met een beheerste nulronde legde de ruiter van de Margaretha Hoeve beslag op de vijfde plaats. Kijk voor meer info op www.zwolleinternational.nl.

IJsselhallen, Zwolle International, Paardensport


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws