Honkbalpupillen verliezen van kampioen

| 12-09-2010

De honkbalpupillen van Blue Hawks hebben zaterdag een nederlaag geleden tegen kampioen Tex Town Tigers. De Zwollenaren lieten echter vooral in de laatste inning zien over goede slagmensen te beschikken, waardoor er alsnog een respectabele eindstand op het scorebord kwam: 8-13. De wedstrijd was toen al lang gespeeld, want Blue Hawks stond bij het begin van die laatste inning al met 2-13 achter.

Ondanks de duidelijke nederlaag, kon Blue Hawks de kampioen toch redelijk goed partij bieden. De Zwolse pitcher Jeandro Tromp stond in de eerste twee innings dan wel zeven honkslagen toe - waaronder een homerun met twee man op de honken - hij gooide ook tot driemaal toe drie slag. Stijn Bruins Slot, de tweede Zwolse pitcher, kwam tot een score van vier strike-outs en kreeg vier hits tegen in eveneens twee innings. Ook het verdedigende veldwerk was bij Blue Hawks goed verzorgd, al kon dus niet worden voorkomen dat Tex Town Tigers dertien punten scoorde.

Aanvallend kwam Blue Hawks langzaam op gang. Hoewel er van de eerste dertien slagmensen maar slechts één uit ging met drie slag, scoorden Bas Wiers en Jaimy Boel pas in de derde inning de eerste Zwolse punten. Toen was de achterstand echter al 0-8 en die werd zelfs 2-13 in de vierde inning. In de laatste slagbeurt liet de Zwolse ploeg echter zien waardoor het in de afgelopen weken is opgeklommen van de laatste naar de vierde plaats. Via enkele goede hits wisten de honkballers in totaal nog zes keer over de thuisplaat te komen, waardoor de nederlaag een stuk draaglijker werd.

Blue Hawks, Honkbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws