Hoekstra: ‘We zijn niet constant genoeg’

| 17-03-2018

Berkum heeft zaterdagmiddag op eigen terrein met 1-2 verloren van Sparta Nijkerk. De Zwollenaren schoten vooral in de eerste helft tekort. “We zijn niet constant genoeg en we moeten met veel meer lef en beweging spelen. We begonnen heel matig en pas na onze tegengoal toonden we veerkracht”, stelt Berkum-trainer Arno Hoekstra.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Sparta Nijkerk was al in de eerste minuut dicht bij de openingstreffer, maar na een vrije trap mikte Junior Albertus net naast. Even later was er chaos voor het Zwolse doel, waarbij een schot van Muhammed Dinc werd gekeerd door Berkum-keeper Dominic van Hoof. En na krap een kwartier kwam Berkum goed weg toen de doorgebroken Jan Struijk over schoot. De eerste serieuze kans voor de thuisclub viel pas na een minuut of twintig te noteren toen Chris van der Meulen zich tussen twee tegenstanders vrij goochelde, maar de bal vervolgens in het zijnet knalde.

Na een half uur werd Berkum-spits Johnsen Bacuna in het Nijkerkse strafschopgebied onderuit gewerkt en leek een penalty op handen. De arbitrage wilde daar echter niets van weten en vlak daarna kreeg de thuisclub het deksel op de neus. Na een corner werd de bal niet weggewerkt en kon Dennis van der Wal van dichtbij ongestoord de 0-1 binnen werken.

In het tweede bedrijf was het na tien minuten opnieuw raak voor de bezoekers toen rechtsback Mark Groenewoudt na een lange rush de bal voor kon zetten op Albertus. De geblokte Sparta-spits nam goed aan, draaide om zijn as en liet keeper Van Hoof kansloos: 0-2. Na iets meer dan een uur kwam Berkum echter terug in het duel, toen Mark Bloemendaal door Mohammed al Haydar onderuit werd gehaald en er wél een strafschop werd gegeven. Die werd feilloos benut door Marc van der Meulen en na de 1-2 stroopte de thuisclub de mouwen pas écht op.

Bloemendaal leek al snel daarna dicht bij de gelijkmaker, maar werd afgefloten en na een corner ging een achterwaartse kopbal van hem net over. In de slotminuut leek ook invaller Youp Kok nog een punt voor Berkum te redden, maar zijn inzet werd vlak voor het Sparta-doel geblokkeerd. Sparta had in die fase zelfs kansen op een ruimere overwinning, maar zag dat Frank Heus en Ali Alkan in riante positie faalden.

VV Berkum, Voetbal, Arno Hoekstra

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws