Hockeysters sluiten competitie af met zege

| 21-05-2017

Dedames van HC Zwolle hebben zondag de laatste reguliere competitiewedstrijd winnend afgesloten. De formatie van coach Roel Stofmeel ging op bezoek bij nummer elf DHV en was daar vrij simpel met 0-2 te sterk. Anne Roos Meppelink nam beide doelpunten voor haar rekening. “Het was niet zo dramatisch als tegen Groninger Studs, maar het was ook niet onze beste wedstrijd”, vindt Stofmeel.

© Annet van Raalten

Voor HC Zwolle stond er eigenlijk nog maar weinig op het spel. Koploper Gooische leek vooraf al uit het zicht en ook was het andere doel al behaald: Zwolle behoorde zo goed als zeker tot de twee beste nummers twee. “We begonnen nog wel sterk, in de eerste tien minuten creëerden we heel veel kansen. Daarna werden we toch wat lui en werd het meer vechthockey”, ziet Stofmeel. Een logisch gevolg van, want DHV vocht zondag voor haar laatste kans. Toch kwam de thuisploeg tekort, aangezien Anne Roos Meppelink twee keer doel trof. “Het was uiteindelijk wel een terechte overwinning, maar dat mag je ook wel verwachten. Op een gegeven moment is het uitzingen en het vizier op donderdag.”

HC Zwolle begint donderdag, Hemelvaartsdag, namelijk aan de play-offs om promotie. Er wacht allereerst een best-of-three met Amstelveen. “Donderdag spelen we uit en zaterdag thuis. Als het nodig is, spelen we zondag nog een keer thuis”, weet Stofmeel, die nog niets zag van de komende opponent. “Ze geven geen videobeelden vrij, dat is zo afgesproken. Wat ik hoor is dat ze een ervaren ploeg hebben, met speelsters die allemaal net zijn afgestudeerd. Ze kennen dus het spelletje, dat is een nadeel. Maar ze trainen maar twee keer in de week, dus de fitheid kan wel eens de doorslag gaan geven. Het wordt jong tegen oud.” Alle drie de wedstrijden tussen HC Zwolle en Amstelveen beginnen om 12.30 uur.

Hockey, HC Zwolle, Roel Stofmeel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws