Hockeysters lopen in val van Amstelveen

| 25-05-2017

De dames van HC Zwolle zijn de play-offs voor een plek in de overgangsklasse begonnen met een 3-2 nederlaag. De ploeg van coach Roel Stofmeel verslikte zich op Hemelvaartsdag in de speelwijze van MHC Amstelveen. “Eigenlijk hebben wij niet zo heel veel fout gedaan. Het enige dat wij onszelf kunnen verwijten is dat wij niet in een hoger tempo hebben gespeeld. Al viel dat ook niet mee op het droge semi-veld”, reageert Stofmeel.

© Annet van Raalten

“Amstelveen koos er voor om in te zakken en de pot klein te maken, om in de omschakeling toe te slaan. Daarnaast deden zij er alles aan om het spel te vertragen. Bij elke vrije bal namen zij uitgebreid de tijd”, stelt Roel Stofmeel, die zijn jonge team in de eerste helft op een 3-0 achterstand zag komen. “Wij gaven twee ongelukkige corners weg en die vlogen er allebei in. En verder maakten wij één keer een inschattingsfout op het middenveld en dat werd genadeloos afgestraft. Terwijl wij zelf weinig geluk hadden in de afronding. Wij raakten een keer de paal en er werd ons nog een strafbal onthouden.” Door de ruime achterstand moest HC Zwolle vol aan de bak. “Door een goal van Sophie Locht kwamen wij voor rust nog op 3-1 en in de tweede helft zijn wij helemaal los gegaan.”

In de tweede helft was HC Zwolle duidelijk de bovenliggende partij. “Ik moet de video nog terug kijken, maar volgens mij hebben wij wel twaalf kansen gehad om te scoren”, vertelt Stofmeel, die in de tweede helft alleen Sophie van der Vegt nog zag scoren: 3-2. “Ja helaas, maar al met al kunnen wij tevreden zijn met ons spel. Wij hebben prima hockey gespeeld en ik kan mij niet voorstellen dat wij zaterdag opnieuw van deze ploeg verliezen. Ik blok zondagmiddag dus alvast in mijn agenda”, aldus een positief gestemde coach. “Wij moeten ons niet nog een keer in slaap laten sukkelen en zaterdag in eigen huis een derde duel afdwingen.” Als Zwolle zaterdag thuis weet te winnen, dan volgt er zondag in Zwolle een derde beslissende confrontatie tussen beide ploegen. De winnaar plaatst zich voor de volgende ronde.

Hockey, HC Zwolle, Roel Stofmeel


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws