Hockeysters HC Zwolle delen eerste tik uit

| 17-09-2017

De dames van HC Zwolle hebben zondag concurrent Gooische op een 2-1 nederlaag getrakteerd. Lange tijd leek het in Zwolle op een gelijkspel uit te draaien, maar in de slotminuut bracht een strafcorner van Helena Bakker alsnog de beslissing. “Het is altijd heerlijk om te winnen. Ik vond het een beetje geflatteerd, maar dat maakt het niet minder lekker”, vindt trainer Roel Stofmeel.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Gooische behoorde vorig jaar, samen met onder andere HC Zwolle, tot de topploegen in de eerste klasse. Dit jaar rekent Stofmeel de opponent van zondag ook tot de concurrenten en dat maakte de zege van zondag des te lekkerder. “Het is vroeg in het seizoen, maar desondanks was het voor beide teams een mooi meetpunt. In de tweede helft stonden we meer als een collectief en daardoor waren we ook de bovenliggende partij”, zegt Stofmeel, die in de eerste helft zag dat de bezoekers op voorsprong kwamen. Een velddoelpunt betekende de 0-1, waardoor HC Zwolle in de achtervolging moest. Voor de rust lukte het om op gelijke hoogte te komen. Goalgetter Anne Roos Meppelink bracht de stand weer in evenwicht.

Na de rust was HC Zwolle de betere partij, maar dat resulteerde in eerste instantie niet in een voorsprong. Tot de slotminuut, waarin de thuisploeg nog een strafcorner mocht nemen. Helena Bakker nam plaats achter de bal, legde aan voor een schot en trof nog doel ook: 2-1. “Gezien de hele wedstrijd was een gelijkspel terecht geweest, denk ik. Maar als wij als collectief op het veld staan, dan is gebleken dat we een heel moeilijk te kloppen ploeg zijn. Ik ben absoluut tevreden hoor, op naar volgende week”, zegt Stofmeel, die vol vertrouwen is als het om de doelstelling gaat. “We willen bij de eerste drie eindigen. Als we iedere wedstrijd als collectief spelen, dan weet ik zeker dat we het gaan halen.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Hockey, HC Zwolle, Roel Stofmeel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws