Hockeyers beleven zure slotfase in Breda

| 19-03-2017

Voorafgaand aan het uitduel bij nummer drie Breda had HC Zwolle zondag vast en zeker getekend voor een gelijkspel. Na afloop van de ontmoeting is dat compleet anders. De Zwollenaren spelen knap met 2-2 gelijk, maar vertrekken toch met een zuur gevoel uit Brabant. De gelijkmaker komt namelijk pas tien seconden voor tijd tot stand. “Dat zorgt toch een beetje voor gemengde gevoelens”, zegt trainer Bert Bunnik.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In eerste instantie leek HC Zwolle zondag een moeilijke middag tegemoet te gaan. Breda schoot prima uit de startblokken en tekende al rap voor de openingstreffer. Via een strafcorner van Pieter-Jan Voerman kwam Zwolle toch langszij en uiteindelijk lukte het zelfs om op voorsprong te komen. Daan Ros was het goudhaantje, hij was goed voor de 1-2. “We stonden drie minuten lang met twee man minder, maar overleefden dat. Daarna kregen we meer grip op het spel en kwamen we zelfs op voorsprong”, vertelt Bunnik, die uiteindelijk toch nog een tegentreffer te verwerken kreeg. In een tumultueuze slotfase maakte Breda op het allerlaatste moment de 2-2. “Tien seconden voor tijd werd het 2-2 en dat is dan even heel zuur. Dit resultaat zegt wel dat we goed bezig zijn. Breda is een topploeg.”

Dames te sterk voor GHBS
De dames van HC Zwolle, uitkomend in de eerste klasse, wonnen wel. Met wederom twee B-junioren in de gelederen werd GHBS over de knie gelegd: 4-2. Helena Bakker, Sophie Locht, Hester Kip en Sabine van Eijk namen de Zwolse goals voor hun rekening. Trainer Roel Stofmeel was na afloop van het duel een tevreden man. “We kregen vorige week toch even een tikje, dus we waren benieuwd hoe het nu zou gaan. We hebben het prima gedaan, al moeten we wel zorgen dat we de teugels strak houden. Want dan had het ook zomaar 5 of 6-1 kunnen zijn”, concludeert de coach.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Hockey, HC Zwolle, Roel Stofmeel, Bert Bunnik

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws