Hockeydames hervatten met overwinning

| 05-03-2017

De dames van HC Zwolle hebben zondag de competitie hervat met een 4-2 overwinning op MHC Beuningen. In grote delen van de wedstrijd was de ploeg de bovenliggende partij, al werd het op 2-1 nog wel even spannend. Toch kwam de zege niet meer in het geding. “Gewoon goed gedaan. We gaan de komende weken zien of we deze lijn door kunnen trekken”, zegt trainer Roel Stofmeel.

© Annet van Raalten

De voorbereiding op de tweede seizoenshelft werd vorige week in mineur afgesloten. HC Zwolle speelde een erbarmelijk slechte oefenpot, waardoor er vraagtekens waren hoe de groep de rug zou rechten. Daarbij miste de ploeg ook nog eens vier spelers, waardoor er een beroep moest worden gedaan op onder andere jeugdspeelsters. Al die factoren zorgen er niet voor dat Zwolle zondag slecht voor de dag kwam. Allesbehalve zelfs. Het was namelijk Linde Jonker, één van de talenten die aan mocht haken, die HC Zwolle op 1-0 zette. “Zij maakte haar debuut en scoorde ook nog eens. Dat is hartstikke mooi om te zien. Op een gegeven moment speelden we met acht veldspelers die eigenlijk nog in de jeugd horen. Dat is mooi richting de toekomst”, stelt Stofmeel.

De Zwolse formatie was vijftig minuten lang de baas over Beuningen. Via Sophie Locht werd het na de rust 2-0, maar daarna vergat HC Zwolle door te drukken. “Daardoor komen zij op 2-1 en hebben we het tien minuten vrij lastig”, vindt Stofmeel. Die periode kwam het zonder tegendoelpunt door, waarna Amber Gorter de marge weer naar twee tilde. Anne Roos Meppelink was nog goed voor de 4-1 en daarmee was het einde wedstrijd. “Het werd nog 4-2, maar na de 3-1 was de wedstrijd eigenlijk al gelopen. Al met al is het een goed begin van de competitie. We blijven bovenin meedoen”, zo luidt het oordeel van Stofmeel.

Hockey, HC Zwolle, Roel Stofmeel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws