Heren Swol onderstrepen titelaspiraties

| 10-10-2010

De waterpoloërs van Swol 1894 hebben zaterdagavond nog maar eens onderstreept dat zij dolgraag kampioen willen worden, maar dat eigenlijk ook aan hun stand verplicht zijn. Swol boekte na de 4-19 winstpartij van verleden week opnieuw een eenvoudige zege. In het Aa-bad kreeg SGHA 3 uit Heerenveen met grote cijfers klop: 14-7. Swol staat na twee wedstrijden aan kop van de vierde klasse C. Neptunia ’24 2 en Eemsrobben wisten ook hun beide eerste partijen te winnen, maar het doelsaldo van Swol is beter.

© Annet van Raalten

Vooral het scorend vermogen lijkt dit seizoen de kracht te zijn van het team van coach Jascha Eefting. Na twee partijen troffen de Zwolse waterpoloërs immers al 33 keer doel. “Het leuke aan dit team is dat iedereen kan scoren”, aldus Eefting. “Dat was vorige week zo, en dat was dit keer niet anders. We zijn sowieso de beste ploeg in deze competitie en we moeten ook echt promoveren naar de derde klasse. De wedstrijd tegen SGHA was een goede graadmeter, want dat is toch een sterke tegenstander. Niet alleen op scorend vermogen, maar ook op zwemmend vermogen hebben we ze afgetroefd. Ik heb een ideale groep met zowel jeugd als ervaring tot mijn beschikking, terwijl SGHA wat ouder is en het zaterdag zwemmend niet meer helemaal kon bijbenen.”

De dames van Swol kenden zaterdag een minder plezierige avond. Het team van Dinie Kamp verloor in de tweede klasse C met 4-7 van De Spreng. Eén mindere periode aan Zwolse zijde leidde de nederlaag in, en die kwam toch wel als een verrassing voor de promovendus. “We hadden tegen deze tegenstander stiekem op wat meer gerekend, maar misschien is dat wel net het verschil tussen deze klasse en vorig jaar”, aldus Kamp. “Je merkt dat zij wat meer ervaring in de ploeg hebben. Zij hebben het geduld om kansen wel te maken, daar waar wij ze missen. Jammer, want de wedstrijd ging eigenlijk gelijk op.”

Waterpolo, Swol 1894, Dinie Kamp, Jascha Slot-Eefting

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws