Herben Visscher (34) nieuwe trainer WVF

| 14-01-2016

Eersteklasser WVF heeft in Herben Visscher een nieuwe hoofdtrainer gevonden. De 34-jarige Zwollenaar was eerder al trainer van onder meer IJVV en Hulzense Boys en volgt op dit moment de cursus TC1. Visscher tekent bij WVF een contract voor één seizoen. “We halen een enthousiaste en ambitieuze trainer in huis”, vertelt Freddy Eikelboom, voorzitter van de technische commissie.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Visscher is geen onbekende in de Zwolse voetbalwereld. Hij begon zijn actieve loopbaan bij OZC uit Ommen, waarna hij als talentvolle jeugdspeler naar, toen nog, FC Zwolle trok. Tot 2000 speelde hij bij de profclub. Als trainer startte hij bij Rohda Raalte, waarna hij op 28-jarige leeftijd hoofdtrainer werd bij Hulzense Boys. Vervolgens verkaste hij naar IJVV, waarmee hij promoveerde naar de tweede klasse. De coach volgt inmiddels de cursus TC1 en is blij met WVF als zijn nieuwe club. “Samen met de jonge en relatief nieuwe groep wil ik bouwen aan een team dat zich structureel kan meten in het linker rijtje van de eerste klasse. Dat dit in mijn woonplaats Zwolle is, is een welkome bijkomstigheid”, zegt Visscher.

De samenwerking tussen WVF en Visscher is in eerste instantie voor één seizoen. “Ik verwacht mijzelf te kunnen ontwikkelen en ik voel me vast snel thuis bij WVF. We zijn een contract voor een jaar overeen gekomen, maar net als bij mijn vorige clubs heb ik de intentie om langer samen te werken”, aldus Visscher. Ook Eikelboom is blij met de aanstelling. “Herben is een communicatief sterke en vaardige trainer, die ook een duidelijke visie heeft over een attractieve en realistische speelwijze. Hij heeft bewezen in staat te zijn talentvolle jeugdspelers verder te ontwikkelen. Ook wij hebben de intentie om langdurig samen te werken.”

Voetbal, WVF, Eerste klasse D, Herben Visscher

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws