Hekken rond doelgebieden trapveldjes

| 21-10-2010

De gemeente Zwolle gaat kijken of een nieuwe werkwijze een oplossing is voor een al langer bestaand probleem: de kaal getrapte stukken op trapveldjes, precies voor de doelen. Hekken rondom nieuw ingezaaide stukken moeten er voor zorgen dat er snel weer gevoetbald kan worden op een mooie grasmat.

Het ziet er in eerste instantie misschien een beetje raar uit: hekken voor de doelen in plaats van erachter. De gemeente Zwolle denkt dat deze werkwijze ervoor zorgt dat er sneller en op een beter veld weer gespeeld kan worden. De trapveldjes zijn over het algemeen veel gebruikte sport- en ontmoetingsplekken in buurten. Doelgebieden zijn ook op trapveldjes kwetsbaar. Als de mat voor een doel eenmaal is kaal getrapt is het lastig om daar weer gras terug te krijgen. Zeker bij populaire velden. De ervaring leert dat jongeren en andere bespelers van een trapveld meestal niet (lang genoeg) kunnen wachten tot pas ingezaaid gras weer op sterkte gegroeid is.

Op drie plekken zaait de gemeente nu gras in om meteen daarna hekken te plaatsen rondom het ingezaaide doelgebied. De hekken worden pas weer weggehaald als het gras weer te gebruiken is. Gemiddeld duurt dat drie tot vier weken. Om gebruikers van het ingezaaide veld tegemoet te komen, wordt steeds maar één doelgebied per veldje ingezaaid. Daardoor blijft het grootste gedeelte van zo’n ontmoetingsplek wel te gebruiken. De proef wordt gehouden op velden aan de Vrouwenlaan, de Jellissenkamp en de Hanselaarmate.

Gemeente Zwolle, Voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws