HC Zwolle incasseert nipte verliespartijen

| 02-04-2017

Het is de heren van HC Zwolle zondag niet gelukt om het uitduel bij Alkmaar met een zege af te sluiten. De Zwollenaren stonden tien minuten voor tijd nog met 1-2 voor, maar na het laatste fluitsignaal moest de ploeg genoegen nemen met een 3-2 nederlaag. De dames van HC Zwolle verloren ook, zij gingen in en tegen Ede met 2-1 onderuit.

© Annet van Raalten

HC Zwolle leek na de winter de weg omhoog te hebben gevonden. Door de comebacks van Jurjan Boiten en Maarten Struyvenberg kreeg de ploeg een flinke kwaliteitsimpuls en mede daardoor werd er na de winterstop volop gewonnen. Na zondag hangt de vlag er echter weer iets anders bij, aangezien rode lantaarndrager Alkmaar tot op drie punten is genaderd. In Alkmaar leek het in eerste instantie uit te draaien op een Zwolse zege. Pieter-Jan Voerman zorgde met twee treffers voor een 1-2 voorsprong, maar in de laatste tien minuten ging het alsnog mis. Alkmaar draaide de boel om, won met 3-2 en verkleinde zo het gat naar drie punten. Het worden nog spannende weken.

Dames verliezen koploper uit het oog
De dames van HC Zwolle verloren zondag de aansluiting met koploper Gooische. De formatie van trainer Roel Stofmeel moest met 2-1 haar meerdere erkennen in middenmoter Ede. Op bezoek in Gelderland keek Zwolle bij rust al tegen een 2-0 achterstand aan en het lukte niet meer om die schade te herstellen. Via Sophie Locht maakte HC Zwolle nog wel de aansluitingstreffer, maar dat was niet voldoende om nog een positief resultaat neer te zetten. Het gat met lijstaanvoerder Gooische bedraagt nu zes punten. Er zijn nog zes wedstrijden te spelen.

Hockey, HC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws